Hlavní obsah

V žižkovské kabině prý padala podezření o vypuštění zápasu

PŘÍBRAM

V kabině fotbalistů Viktorie Žižkov bylo v týdnu pořádně dusno, a to v té pod žižkovským vysílačem i příbramské. Švancara nebyl k zápasu o poslední naději vůbec nominován, Vozábal a Gabriel šli ze hřiště už o poločase. „Švancara se údajně chytil v kabině se Sabouem. Trenér Ščasný útočníka poslal za béčko, Sabou kvůli kartám nemůže hrát,“ řekl deníku Právo žižkovský zdroj, který si nepřál být jmenován.

Článek

V sobotním duelu u Litavky Martin Vozábal hodně kazil přihrávky a přes Petra Gabriela šly oba první góly domácích po akcích jako přes kopírák. „Chtěli jsme hru oživit, proto jsme střídali,“ nabídl oficiální odpověď k oběma střídáním asistent trenéra Ščasného Boris Kočí.

„Švancara tři zápasy kvůli trestu nehrál. Naše naděje na záchranu byla jen teoretická, tak jsme vzali mladé hráče,“ dodal Kočí k absenci zkušeného útočníka, který na Žižkově v zimě prodloužil smlouvu. „Za Viktorku si už možná vůbec nezahraje,“ nabídl pravdě bližší vysvětlení žižkovský zdroj, který je hodně blízko kabině. Švancara se v Příbrami neobjevil, dopoledne hrál za rezervu.

„Nebudu se k tomu všemu vyjadřovat,“ říkal po utkání znechuceně Petr Gabriel, který sledoval druhý poločas ze schůdků ke kabinám. „Je to celé nesmysl. Odmítám, že bych něco vypustil. My jsme si záchranu neprohráli v Příbrami, ale body jsme ztráceli zbytečně na podzim i na jaře. Já se svoji viny nezříkám, také jsem hrál špatně. Teď bych nejraději skončil,“ kál se Martin Vozábal, sedící vedle Gabriela. „Je to nejhorší okamžik mojí kariéry,“ skoro plakal gólman Peter Bartalský.

Co bude se Žižkovem dál? „Teď je předčasné o čemkoliv spekulovat. Uvidíme časem,“ krčil rameny Kočí. Proslýchá se však, že žádné budování vyhřívaného trávníku se na Žižkově dělat nebude. Prezident a majoritní majitel klubu Luděk Vinš, který viděl sestup na vlastní oči, údajně zvažuje prodej klubu. Chce prý kandidovat na předsedu ČMFS bez spojení s konkrétním klubem.

Reklama

Související témata: