Hlavní obsah

Trenér Ščasný po sezóně na Žižkově končí

PRAHA

Vedení fotbalového klubu FK Viktoria Žižkov se s trenérem Zdeňkem Ščasným dohodlo, že zkušený kouč u mužstva skončí po posledním ligovém utkání s Viktorií Plzeň. "Ano, mohu potvrdit, že jsme se s vedením rozhodli, že dál pokračovat nebudu,“ odpověděl na otázku Sport.cz trenér Ščasný. Žižkov je od sobotní prohry v Příbrami prvním jistým sestupujícím z nejvyšší soutěže.

Článek

Žižkovské Viktorce letos angažování trenérů nevyšlo. Špatné výsledky měl na podzim s týmem zpod žižkovské televizní věže Stanislav Griga, ale ani jeho nástupce Josef Csaplár neuspěl. Do třetice se na začátku listopadu objevil na pozici hlavního kouče Zdeněk Ščasný, jenž přišel s jediným cílem - Viktorku v lize zachránit. To se nepovedlo.

„Ano, mohu potvrdit, že jsme se s vedením klubu rozhodli, že u týmu nebudu dál pokračovat,“ řekl Sport.cz Ščasný, jenž měl smlouvu do konce stávající sezóny. „Chtěli jsme zůstat v lize, a samozřejmě jsem věřil, že se zachráníme. Věděl jsem ale, že to nebude jednoduché, vždyť jsem byl již třetí trenér v sezóně, který se týmu ujal,“ dodal zkušený trenér.

„Pochopitelně cítím velké zklamání. Práci jsem přijal kvůli šéfovi Viktorky panu Vinšovi a s ním jsem se po dlouhém zvážení k tomuto kroku rozhodl,“ prozradil Ščasný. „Vnímám fakt, že za vzniklou situaci nesu i svůj podíl viny. Rozhodně ale není pravda, že by v týmu nebyla disciplína a že by byl kádr rozhádaný,“ odmítal vzniklé spekulace  trenér, který v minulosti působil mj. ve Spartě, Panathinaikosu Atény, Mladé Boleslavi i třeba právě na Žižkově.

„Příčin toho, proč jsme se nezachránili, bylo hned několik. Hlavní problém byl ovšem ten, že jsme vypracované příležitosti nedokázali přetavit v body. Navíc jsme spoustu bodů v domácím prostředí poztráceli,“ přiznal Ščasný. „Postupem času jsme ztráceli trpělivost a soupeřům proti nám stačilo dobře bránit,“ dodal.

Reklama

Související témata: