Hlavní obsah

Pohárovou Evropu kouč Psotka „odskákal“ nedobrovolnou koupelí

OLOMOUC

Po čtyřech výsledkově hubených letech bude olomoucká Sigma opět bojovat v pohárové Evropě a tak nebylo divu, že na Andrově stadiónu propuklo po sobotním duelu s pražskými Bohemians obrovské nadšení. Asi nejvíce to „odnesl“ kouč Sigmy Zdeněk Psotka.

Foto: Vladislav Galgonek, ČTK

Vlevo je Vojtěch Štěpán ze Sigmy, vpravo David Zoubek z Bohemians

Článek

„Kluci mě chytili a hodili do regeneračního bazénu. Musel jsem se převléknout a proto jsem tady později, než je obvyklé. Koupel mi však nevadila. Jsem obrovsky šťastný, dojatý,“ vysvětloval na pozápasové tiskovce Psotka a v podobném duchu hovořili i jeho svěřenci.

„Je to super. Paráda. Dovolená, která nás nyní čeká, bude o to krásnější. Ten dnešní, poslední krok, byl ale nesmírně obtížný, asi vůbec nejtěžší. Však jste viděli, co jsme ve druhé půli dokázali zahodit. To bylo na infarkt. Druhý gól nás však uklidnil a pak už jsme zápas v pohodě dohrávali,“ tvrdil olomoucký kapitán Aleš Škerle.

„Po prvním gólu na nás padla strašná nervozita a když jsme začali zahazovat i ty nejvyloženější šance, v duchu jsem si říkal, že se nám to může vymstít. Naštěstí jsme ale Bohemku k ničemu nepustili,“ řekl Právu Tomáš Hořava, který vstřelil úvodní gól a to pro něj netradičně hlavou. „Naposledy se mi to podařilo snad v přípravce,“ hlásil kreativní záložník.

Vývoj zápasu v Mladé Boleslavi, která Sigmu o Evropskou ligu případným vítězstvím nad Spartou mohla připravit, Hanáci podle něj příliš nesledovali. „Když ale ve druhé půli hlasatel křičel, že Sparta vede, vyhecovalo nás to ještě k větším obrátkám,“ mínil Hořava. „V kabině nám nikdo nic neřekl. Až když jsme se vraceli na trávník, provalil to masér,“ prozradil Ordoš.

„Chvílemi jsem se na kluky nemohl ani dívat. Byly to hrozné nervy. Na hřišti to tak nevnímám, ale na tribuně mi bylo hrozně. Nikdy bych tomu nevěřil,“ chrlil ze sebe defenzivní středopolař Marek Kaščák, který do utkání s Bohemians nezasáhl, neboť pykal za žluté karty.

Účast v pohárové Evropě pak označil jako odměnu za všechno, co fotbalu musel dát. „Je to nádhera. Kvůli takovým věcem přece fotbal hrajeme. Roky dřete, makáte a taková šance vůbec nemusí přijít. Nám se to však povedlo a už teď se všichni těšíme,“ liboval si Kaščák. „Naše účast v pohárové Evropě je nečekaná, překvapivá. Je to báječný pocit. Tento tým má však určitě na víc a já jsem přesvědčen, že ten největší úspěch nás teprve čeká,“ dodal Ordoš.

Reklama

  Plzeň - Slovácko zítra 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav zítra 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.