Hlavní obsah

Čtyři kluby žádají o výjimku v projektu "Stadiony 2012"

PRAHA

Fotbalové kluby Baník Ostrava, SK Kladno, Bohemians 1905 a Bohemians Praha nesplňují jednu z podmínek projektu "Stadiony 2012", protože nemají vyhřívané trávníky. Žádají proto domácí svaz o výjimku, aby v příštím soutěžním ročníku mohly hrát v případě příznivého počasí na současných hřištích. Hrozí jim, že pokud výjimku nedostanou, budou muset hrát všechny domácí zápasy jinde. Podmínku projektu, který schválil výkonný výbor ČMFS před dvěma lety, nesplňuje po postupu mezi elitu ani Čáslav, jež navíc nemá ani licenci pro start v první či druhé lize.

Článek

Podle projektu "Stadiony 2012" musely být na všech prvoligových stadionech vyhřívané trávníky už od soutěžního ročníku 2008/09. O rok později povinnost vyhřívaných ploch svazový výkonný výbor odložil s konečnou platností na ročník 2009/10.

"Rozhodnutí je zcela v kompetenci výkonného výboru, jedině ten může výjimku udělit. V každém případě budou muset tyto kluby předložit nájemní smlouvy na stadiony, kde by mohly hrát své zápasy v případě nepříznivého počasí," řekl ČTK ředitel oddělení profesionálního fotbalu Ivo Lubas, což potvrdil i svazový licenční manažer Stanislav Rýznar.

Vyhřívaný povrch není dosud ani v Příbrami, ale tam již s jeho budováním začali po skončení soutěže. Pokud by nový trávník nestačil dostatečně vyrůst, středočeský klub je připraven požádat vedení ligy, aby mužstvo mohlo zahájit nový soutěžní ročník dvěma zápasy venku.

Ostravský Baník by měl své zápasy, pokud dostane výjimku, hrát v případě nepříznivého počasí na hřišti ve Vítkovicích, Bohemians 1905, Kladno a Bohemians Praha jednají podle MFDnes o smlouvě s pražským stadionem na Strahově, kde byla naposledy domácím týmem před návratem do Edenu Slavia.

Čáslav, která si v druhé nejvyšší soutěži zajistila vedle Bohemians 1905 právo startu v první lize, také nemá vyhřívaný trávník. Na rozdíl od "Klokanů" jí ale v květnu ani nebyla udělena licence, protože jako jediný z klubů první a druhé ligy nesplnila její podmínky. Spekuluje se o tom, že by Zenit mohl práva na první ligu prodat jinému klubu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články