Hlavní obsah

Také olomoučtí fotbalisté naberou v červenci směr Rakousko

OLOMOUC

Soustředěním v rakouském Bad Tatzmannsdorfu vyvrcholí letní příprava fotbalistů Sigmy Olomouc. Účastníka Evropské ligy tam prověří tři zahraniční celky, o kterých se však teprve jedná. Generálkou bude pro Sigmu týden před ligovým výkopem na Andrově stadionu zápas s Třincem.

Článek

Olomoučtí se v přípravě popasují zejména se slovenskými kluby. Hráči se po dovolené sejdou 22. června a o pět dnů později je čeká první ze dvou dvojzápasů: dopoledne se tým utká s Artmedií Bratislava a vpodvečer se Žilinou. Stejný model si svěřenci Zdeňka Psotky si zopakují ještě v červencových soubojích s Karvinou a Prešovem.

Týden mezi 6. a 12. červencem stráví čtvrtý celek uplynulého ročníku první ligy v rakouském Bad Tatzmannsdorfu. "V plánu jsou tři přípravná utkání, o soupeřích se jedná," řekl ČTK marketingový manažer klubu Martin Rak.

Z dovolené se už do kádru nevrátí gólman Tomáš Lovásik, obránce Darko Šuškavčevič a záložník David Kobylík, kterým skončily smlouvy a jsou volní. Z hostování míří zpátky do Slavie útočník Goce Toleski, naopak v přípravě by se po ročním působení v nizozemském Almelu měl objevit záložník Lukáš Bajer.

Program Sigmy Olomouc v letní přestávce:
22. června: začátek přípravy,
27. června: Olomouc - Artmedia Bratislava (10:30, Slatinice), Olomouc - Žilina (17:30),
30. června: Olomouc - Ružomberok (17:30),
4. července: Olomouc - Karviná (10:30), Olomouc - Prešov (17:30),
6. až 12. července: soustředění v rakouském Bad Tatzmannsdorfu (tři zápasy s neupřesněnými soupeři),
18. nebo 19. července: Olomouc - Třinec (17:00).

Reklama

Související témata: