Hlavní obsah

V televizi bude fotbalová liga v sobotu a v pondělí

PRAHA

Namísto tradičního nedělního času si musí fotbaloví fanoušci zvyknout, že budou o víkendu sledovat televizní utkání v sobotu. Rozhodlo o tom pondělní ligové shromáždění, které stanovilo začátek sobotního televizního duelu na ČT 4 na 18. hodinu. Pondělní dohrávka bude na obrazovkách ke shlédnutí se čtvrthodinovým posunem od 17:30.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Fotbalisté Slavie oslavují mistrovský titul.

Článek

„Iniciativa na změnu termínu televizních zápasů vzešla jak ze strany České televize, tak od samotných klubů,“ prozradil v pondělí novinářům ředitel soutěže Ivo Lubas. „Televize si udělala jistý průzkum, dle něhož bude o sobotní duel od 18:00 větší zájem a sledovanost by tak měla být větší, než u předchozích nedělních termínů,“ dodal Lubas s tím, že s dohodou neměly kluby problém.

Vedle změny časů televizních utkání bylo v pondělí na pořadu dne také losování nového soutěžního ročníku 2009/10. V něm se mimo jiné rozhodlo, že fotbalisté Slavie vstoupí za obhajobou zápasem proti Mladé Boleslavi. Bude to o víkendu 25. a 26. července, kdy nejvyšší ročník odstartuje. Fanoušky ostře sledované derby pražských S bude potom k vidění v desátém kole.

Bez vyhřívaného trávníku šest kol jinde

Vedle derby odvěkých rivalů v Edenu bude pikantní také střet dvou týmů s názvem Bohemians. Vršovičtí Klokani se představí na Žižkově se střížkovským celkem. Při obou klubů ohledně loga a názvu klubu se svaz před rozhodnutím soudů řešit nechystá. „Musíme čekat na pravomocné rozhodnutí soudů,“ potvrdil Lubas.

Na podzim se odehraje znovu šestnáct kol. Týmy, které nemají vyhřívané trávníky musí poslední dvě ligová kola odehrát na hřištích, která jimi disponují. Jedná se o Bohemians 1905, Bohemians Praha, Kladno a Ostrava. Tyto celky nebudou moci hrát na svých stadiónech také na jaře do 30. března. Dohromady se tedy jedná o šest kol.

Ligové shromáždění mělo na programu také slavnostní uzavření ročníku předcházejícího. Týmům byly předány poháry. Ten pro nejslušnější celek nejvyšší ligy obdržela Příbram. Změnu v systému dozná v novém ročníku také Pohár ČMFS. Od nové sezóny se bude hrát totiž dvoukolově již od osmifinále s tím, že se první zápasy odehrají na hřištích nenasazených týmů.

Los 1. kola:
Bohemians Praha - Sigma Olomouc, Dynamo České Budějovice - FK Baumit Jablonec, Slavia Praha - FK Mladá Boleslav, FK Teplice - Sparta Praha, 1. FC Slovácko - Viktoria Plzeň, Slovan Liberec - SK Kladno, Baník Ostrava - 1. FK Příbram, Bohemians 1905 - 1. FC Brno.

Reklama

Související témata: