Hlavní obsah

Budějovice zahájily přípravu bez tří hráčů, kteří v klubu končí

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Fotbalisté Českých Budějovic se v pondělí sešli k přípravě na novou sezonu v podobném složení, s nímž odehráli uplynulý ročník, chyběli pouze Jaroslav Hílek, Martin Laurinc a Jan Svátek. Všichni tři v klubu skončili.

Foto: David Veis, ČTK

Petr Benát (vlevo) a Tomáš Stráský z SK Dynamo. Ilustrační foto.

Článek

Trenér Pavel Tobiáš naopak přivítal některé navrátilce z hostování a také několik nadějných mladíků. Z Čáslavi se vrátili Zdeněk Ondrášek a Petr Dolejš, o místo v kádru budou usilovat také Vladimír Dobal a brankář Vít Pešula z juniorky.

Zvučné posily podle všeho na jihu Čech nepřivítají. "Pokud by měl někdo do našeho klubu přijít, muselo by se jednat o opravdovou posilu, která se zařadí do základní sestavy. Během loňské sezony k nám přišla řada nadějných mladíků a během letošního léta jim chceme dát prostor, aby se poprali o místo v prvním mužstvu," uvedl na webových stránkách Dynama generální manažer klubu Jiří Kotrba, který je spokojen hlavně s tím, že neodchází nikdo z klíčových hráčů.

Českobudějovičtí se dnes po obědě sešli na Střeleckém ostrově a odpoledne je čekal první trénink v areálu na Složišti. Vrcholem přípravy pak bude herní soustředění v Rakousku.

Reklama

Související témata: