Hlavní obsah

Sparta vyrazila na soustředění do Rakouska i s Bergrem

PRAHA

Kapitán je zpátky na palubě. Fotbalisté Sparty v úterý vyrazili na soustředění do Rakouska i se záložníkem Patrikem Bergrem. Zkušený hráč si hned první den přípravy podvrtl koleno a musel opustit soustředění ve Františkových Lázních. Teď už je zase s mužstvem, které míří do Bad Kleinkirchheimu, kde se před EURO 2008 připravovala česká reprezentace.

Článek

Pět přípravných duelů čeká Letenské a hned v úterý večer se cestou na místo určení zastaví v St. Florianu a od 18:00 sehrají zápas s týmem LASK Linec, sedmým mužstvem rakouské ligy. Utkání bude pikantní pro Niklase Hohenedera - právě z Lince totiž vytáhlý obránce do Sparty přišel.

Ve středu se pak výprava přesune dál do Bad Kleinkirchheimu. Pražané si vybrali stejný hotel (Die Post), kde měl před rokem soustředění Brücknerův národní tým. A budou logicky doufat, že se jim v nové sezóně povede lépe než reprezentantům na loňském evropském šampionátu... Sparta se tam ostatně usídlí již podruhé.

„Nastoupili jsme do přípravy v lepším stavu než v zimě. Proto se hráči nemuseli zpočátku věnovat jen nepopulárnímu běhání a všechno se odehrávalo na hřišti. Když pracujete v potřebné intenzitě s míčem, tak nahradíte klasické běhání,“ pochvaloval si ve Františkových Lázních trenér Jozef Chovanec.

Teď už jde o místa v sestavě

V Rakousku se začne formovat sestava pro začátek sezóny. „V hlavě už hráče, kteří půjdou na hostování, mám. Kádr však ještě není definitivní. Stále jednáme s hráči z ciziny i z české ligy,“ avizuje kouč.

K vyhlédnutým fotbalistům patří také Sandro Calabro, král střelců druhé nizozemské ligy, který v dresu Venla nasázel 25 gólů za sezónu.

Doma museli zůstat někteří marodi. „Kuckovi stále otéká operované koleno, s tréninkem by měl začít během dvou, tří týdnů. Brankář Zich si ve Františkových Lázních zlomil ruku a neodcestoval ani mladý Hejda, který má také problémy s kolenem,“ říká tiskový mluvčí klubu Ondřej Kasík.

Po Linci se Sparta v Rakousku střetně ještě s Olympií Lublaň, CSKA Sofia, Naftou Lendava a MSV Duisburg.

Reklama

Související témata: