Hlavní obsah

Kulič už zase funguje v Mladé Boleslavi jako ikona dobré nálady

PRAHA

Úterním duelem s Lokomotivem Moskva v St. Johann in Tirol otevřou fotbalisté Mladé Boleslavi zápasovou část rakouského soustředění. Od pondělí bydlí v Kaprunu, trénují v Brucku a čekají je čtyři kvalitní soupeři. Hráči se už nemohli dočkat, protože jak líčí, v začátku přípravy dostali od trenéra Dušana Uhrina pěkně do těla.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Marku Kuličovi (uprostřed) se během prvního angažmá v Mladé Boleslavi dařilo.

Článek

Minulá sezóna se Středočechům nepovedla, Mladá Boleslav se neprobojovala do pohárové Evropy. Letní příprava jako by tomu odpovídala. „Pan Uhrin si nás vzal v úvodu do parády a dostávali jsme hodně do těla,“ usmál se mladý kanonýr Jan Chramosta v rozhovoru pro klubovou TV Bolka.

Mužstvo by měl znovu nastartovat i návrat zkušených borců Marka Kuliče a Jana Rajnocha. „Když se přestupy vařily, hodně jsme si s Honzou volali. Jsem rád, že se z Chotěbuzi vrátil, je to pan fotbalista,“ řekl Kulič. „Také já jsem se s Markem znovu rád shledal. Je ikonou srandy a dobré nálady,“ oplatil mu Rajnoch.

„Máme toho všichni plné zuby, ale protože se nikdo vážně nezranil, převládá spokojenost,“ konstatoval Kulič před odjezdem do Rakouska. Po Lokomotivu tam ještě Středočechy čeká Spartak Moskva, Hajduk Split a Apoel Nikossia.

Rajnoch potřeboval galeje jako sůl

„Těžké zápasy, ale potřebné. Alespoň si vyzkoušíme jiný fotbal, který se v Evropě hraje. Já si to zkusil na jaře. Poslední dva měsíce v Německu už pro mě byly hodně psychicky náročné. Těšil jsem se zpátky a kvůli přípravě si zkrátil dovolenou. Běhání a posilování jsem potřeboval jako sůl,“ vylíčil Rajnoch.

V Mladé Boleslavi se přes léto objevili na testech také čtyři cizinci: Dalovič, Lemessa, Louhoungou a Prempeh. „Potěšili mě, jsou to kvalitní hráči. V Rakousku bude jejich testování pokračovat, myslím však, že u nás zůstanou,“ naznačil kouč Dušan Uhrin. Vsadí také na mladé hráče „Chramosta s Fabiánem mají velkou šanci probojovat se do základní sestavy.“

V Bolce přistál i gólman Vorel

S mužstvem je i nový brankář Michal Vorel, který po jarním hostování v Dukle přestoupil do Boleslavi ze Slavie. „Většinu kluků znám z ligy, těším se. V Rakousku nás čeká hodně dobrých zápasů a snad i hodně dobrých výsledků,“ řekl gólman klubové televizi.

Středočechy čeká nejtěžší možný start do ligy. V prvním kole nastoupí v Edenu na hřišti mistrovské Slavie. „Představu o sestavě už samozřejmě mám, ale na její doladění máme ještě tři týdny čas. Do té doby chci mít jasno,“ naplánoval si Uhrin.

Z hráčů, kteří v polovině června zahájili přípravu, se z různých důvodů do zúženého kádru nevešli Kubásek, Hrdlička, Nečas a Zahustel.

Reklama

Související témata: