Hlavní obsah

Sparťané při Hohenederově loučení porazili Linec

MOHELNICE

Sparťanští fotbalisté vyhráli v prvním přípravnému zápasu na herním soustředění v Rakousku nad Lincem 1:0. Sparťané se k utkání zastavili cestou do Korutan, kde stráví nejbližších deset dnů. Úterní zápas byl současně loučením jejich nového stopera Niklase Hohenedera s dresem soupeře.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Rakouský stoper Niklas Hoheneder s trenérem Sparty Jozefem Chovancem

Článek

Hoheneder nastoupil v základní sestavě a hřiště opustil až v poslední minutě. Do té doby se svými spoluhráči zvládl defenzivní práci a sparťané těsně vyhráli, přestože nastoupili až na výjimky s mladými hráči, které teprve čeká boj o základní sestavu.

Rozhodnutí přišlo už v prvním poločase, kdy měl český vicemistr trvalou převahu. V 12. minutě proměnil Igor Žofčák penaltu za soupeřovu ruku, krátce poté ještě Hubník nastřelil břevno. Další zápas čeká sparťany ve čtvrtek proti Olimpiji Lublaň.

Stínem zápasu byla lehká zranění Manuela Pamiče a Václava Kadlece.

Olomoučtí podlehli Ružomberku 0:2

Olomoučtí fotbalisté prohráli v úterním přípravném utkání s Ružomberkem 0:2. Sigma na hřišti v Mohelnici představila dvě posily: z ostravského Baníku přestoupil do Olomouce zkušený záložník Rudolf Otepka, klub navíc testuje zadáka Martina Zlatohlavého z HFK.

Skórovali však jen hosté: skóre otevřel Lovás a ještě před poločasem zvýšil po zaváhání obrany Božok. Na druhé straně se mohla dvakrát prosadit olomoucká dvojice Janotka - Šultes, ale jejich akce ani jednou gólem neskončily.

Jablonec přehrál Bohemians Praha

Fotbalisté Jablonce zdolali v úterním přípravném utkání na hřišti v Doubravě jiný prvoligový celek Bohemians Praha 2:1. Hosté vedli od 25. minuty brankou Kincla, ale po změně stran pátý celek minulého ročníku nejvyšší domácí soutěže zápas otočil góly Hubera a Steinera.

Oba trenéři vystřídali o poločase prakticky celé jedenáctky. V prvním poločase byli aktivnější Pražané a díky Kinclovi šli také do vedení. Po přestávce se obraz hry změnil, Jablonec měl více ze hry a otočil skóre ve svůj prospěch.

Mladá Boleslav uhrála remízu s Lokomotivem Moskva

Remízou 2:2 s Lokomotivem Moskva dnes fotbalisté Mladé Boleslavi načali sérii přípravných zápasů v Rakousku. Středočeši sice v poločase prohrávali o dvě branky, ale dvěma trefami jim po pauze zachránil remízu útočník Ivo Táborský.

Zápas měl dva rozdílné poločasy. V prvním si lépe vedl ruský celek, jehož góly vstřelili nigerijský útočník Peter Odemwingie a záložník Denis Glušakov, ale český klub po pauze přidal a také v krátkém rozmezí vyrovnal. Po faulu na Pecku v 63. minutě proměnil Táborský penaltu, podruhé se tentýž hráč prosadil v 74. minutě po samostatné akci.

Další přípravný zápas odehrají Středočeši ve čtvrtek proti Spartaku Moskva.

LASK Linec - Sparta Praha 0:1 (0:1)
Branka: 12. Žofčák z pen.
Sestava Sparty: Kozáčik - Kuncl, Hoheneder (90. Švec), Hubník, Pamič - Jeslínek, Hušek (46. Sus), Folprecht (46. Kalouda), Žofčák (46. Zeman) - Piroska (46. Střeštík), Holenda (46. Kadlec, 71. Wilfried). Trenér: Chovanec.
Sigma Olomouc - MFK Ružomberok 0:2 (0:2)
Branky: 21. Lovás, 37. Božok. Rozhodčí: Sedláček. Diváci: 500.
Sestava Olomouce:
1. poločas: Drobisz - Nuc, Zlatohlavý, Komárek, Heidenreich - Janotka, Hořava, Kaščák, Otepka, Petr - Ordoš (35. Šultes).
2. poločas: Blaha - Janotka, Zlatohlavý, Škerle, Vepřek - Caihame, Štětina, Pospíšil (66. Ordoš), Otepka (66. Hořava), Kazár - Šultes.
Baumit Jablonec - Bohemians Praha 2:1 (0:1)
Branky: 65. Huber, 78. Steiner - 25. Kincl.
Jablonec:
I. poločas: Špit - Farkaš, Pavlík, Drsek, Krejčí - Haurdič, Loučka, Eliáš, Kocourek - Vukovič, Fujerik.
II. poločas: Frydrych - Šisler, Zábojník, Huber, Krejčí (73. Farkaš) - Michálek, Eliáš, Biro, Kovařík - Steiner, Vošahlík.
Bohemians Praha:
I. poločas: Belaň - Macháček, Horáček, Lencevič, Smola - Očovan, Kwame, Zoubek, Eismann - Ibe, Kincl.
II. poločas: Belaň - Galbavý, Obermajer, Turtenwald, Smola - Prandič, Demeter, Dobeš, Dohnálek (70. Jandzik) - Biboko, Kraus.
Mladá Boleslav - Lokomotiv Moskva 2:2 (0:2)
Branky: 63. z pen. a 74. Táborský - 21. Odemwingie, 33. Glašakov.
Sestava Mladé Boleslavi: Miller - Janíček, Rajnoch, Procházka, Dalovič - Kysela (46. Kúdela), Sylvestre (46. Prempeh), Louhoungou (46. Opiela), Poláček (46. Táborský) - Kulič (46. Pecka), Lemessa (72. Mach).

Reklama