Hlavní obsah

Ikona klokanů Slezák se chystá na trenérskou dráhu

PRAHA

Ikona fotbalových Bohemians 1905 Dalibor Slezák se v příští sezóně bude představovat spíše jako hrající asistent trenéra v divizním celku klokanů než přímo v akci v nejvyšší soutěži. Zkušený fotbalista se s vedením klubu dohodl, že jeho role ve vršovickém klubu už bude zaměřena spíše na koučování.

Foto: Sport.cz

Fotbalista Bohemians 1905 Dalibor Slezák se svým synkem Daliborem.

Článek

Část tréninků však devětatřicetiletý Dalibor Slezák stále absolvuje s ligovým týmem a trenér Pavel Hoftych jej v případě potřeby využije i v nejvyšší soutěži. Zatím je tedy daleko k tomu, aby Slezák uspořádal rozlučku s dlouhou kariérou. V nové sezoně by se tak měl pyšnit primátem nejstaršího ligového hráče.

"Slezimu jeho desítka pořád zůstává, žádné loučení s kariérou zatím nepřichází v úvahu a pořád ho bereme za aktivního hráče. Ale podle naší předchozí vzájemné dohody teď začíná docházet k jeho posunu v klubové struktuře do pozice trenéra. Tam s ním dlouhodobě počítáme," nechal se slyšet ředitel klubu Lukáš Přibyl.

Do Rakouska už s áčkem nevyrazil

Slezák v minulé sezoně klokanům pomohl k postupu do nejvyšší soutěže ze druhé ligy, ale teď už s prvním týmem neabsolvuje kompletní přípravu. Ne nedávném kondičním soustředění v Břízkách byl, ale na herní kemp do rakouského Kötschachu už nevyrazil. Místo toho tráví čas s divizním béčkem, kde je pravou rukou zkušeného trenéra Václava Hradeckého. Slezák, která už má druhou nejvyšší trenérskou licenci, bude mladíkům pomáhat i jako spoluhráč v mistrovských zápasech.

V lize se ještě objevit může

Během sezony absolvuje tréninky i s ligovým kádrem a zůstane na soupisce pro nejvyšší soutěž.

"Je to nastavené tak, že v případě potřeby naskočí i do zápasu. Nechceme se ho vzdát," řekl na soustředění v Rakousku trenér Hoftych. Není tak vyloučeno, že Slezák ještě rozšíří svoji bilanci 209 ligových zápasů a 22 branek.

Reklama