Hlavní obsah

Olomouc s novým sponzorem chce zopakovat čtvrté místo

OLOMOUC

Fotbalisté Olomouce půjdou do nové sezóny s cílem zopakovat čtvrté místo z minulého ročníku a pomáhat jim v tom bude i nový strategický partner, kterým se stala sázková kancelář Tipsport. Soutěžní sezóna začne Hanákům již ve čtvrtek zápasem proti Framu Reykjavík v předkole Evropské ligy UEFA, z kratší letní přestávky si ale v klubu těžkou hlavu nedělají.

Článek

"Možná jsme mohli čtrnáct dní ještě hledat složení mužstva, ale tyto dva zápasy v Evropské lize budou větším přínosem pro stabilizaci sestavy a týmu a určitě je lepší i pro fanoušky vidět pohárový zápas než přátelský," uvedl trenér Zdeněk Psotka na dnešní tiskové konferenci.

Právě fanoušků chtějí Olomoučtí nalákat do ochozů víc, než jich chodilo na fotbal v minulé sezoně. "Snad pomůžou i ty zápasy Evropské ligy. Chceme znovu praktikovat náš styl hry, atraktivní fotbal. Pokračujeme se strategií začleňování mladých talentů, pořád jsme na špici v dorosteneckých soutěžích, proto máme další mladíky na zapracování do sestavy," pokračoval trenér.

V létě přišli do klubu zkušený záložník Rudolf Otepka z Baníku Ostrava a Brazilec Esis Steines Caihame z Petržalky, naopak odešli Hudec, Melinho, Šuškavčevič či Kobylík. Přesto kouč nepředpokládá, že jeho tým bude oslabený. "Přišel Otepka, tým je zase o rok zkušenější a máme mladíky, kteří v pohárech nabudou zkušenosti," uvedl Psotka. "Trochu nás tlačí bota na stoperech, zkušení zatím nepřišli. V Olomouci ale vždy vyšel risk na mladé stopery, kteří jsou nebo byli v reprezentaci, tak třeba se to povede i nám," dodal.

Reklama

Související témata: