Hlavní obsah

Slovácko nemá po návratu do ligy konkrétní cíl na umístění

UHERSKÉ HRADIŠTĚ

Se sedmi novými posilami vstoupí po dvouleté přestávce do nejvyšší soutěže fotbalisté Slovácka, kteří odkoupili postup od Čáslavi. Vedení klubu vytýčilo před sezonou cíl, ve kterém se ale nehovoří o přesném umístění, ale snaze hrát atraktivní fotbal.

Článek

"Nezabýváme se umístěním, neboť v něm nevidíme záchytný bod. Chceme být osvěžením ligové soutěže, hrát divácky atraktivní fotbal. Po hráčích požadujeme maximální výkony. Po těchto bodech by mělo přijít i umístění, které je ale nyní předčasné předjímat," uvedl na dnešní tiskové konferenci ředitel klubu Vladimír Krejčí.

Novými posilami Slovácka jsou obránce Aleš Urbánek (Artmedia Bratislava), Peter Struhár (Slovan Bratislava), středopolaři Tomáš Abrahám (Škoda Xanthi), Vít Valenta (FC Volendam), útočník Petr Švancara (Viktoria Žižkov), hostování v přestup se změnilo u Brazilce Clebera Nascimenta a Lukáše Fujeríka (Jablonec). Z hostování v Nitře se vrátil Filip Racko a na Slovácko zamířil na hostování z Mladé Boleslavi brankář Josef Kubásek. V jednání je ještě příchod jednoho kvalitního útočníka.

Oproti loňsku v kádru Slovácka chybí Lukáš Matůš, Petr Stýskala (oba hostování Třinec), Tomáš Kazár (návrat do Sigmy Olomouc), Radek Görner (hostování Zlín), Petr Reinberk, Peter Sládek (oba hostování Vítkovice) a Radim Holub (přestup Čáslav).

"Po získání první ligy jsme změnili soupeře v přípravě. Model zůstal zhruba stejný. Důležité je, že nové posily zapadly do týmu," poznamenal trenér Josef Mazura, který se musí v úvodu ligové soutěže obejít bez zraněného Gondy. S přípravou už začali po zranění Němčický, Kordula, Randa i Struhár. V přípravě si vedlo Slovácko velmi dobře, ze sedmi zápasů šest vyhrálo a klopýtlo pouze s Třincem 0:1. Také branková bilance 10:2 naznačuje, že hlavní předností týmu bude kvalitní defenziva. "Je dobré, že jsme inkasovali málo branek a soupeři se neprosadili," dodal kapitán týmu René Formánek.

Po návratu do nejvyšší soutěže připravilo vedení Slovácka několik novinek. "Máme krásný stánek, který patří městu a ještě není dokončen. Po osmi letech provozu jsou nedostatečná bezpečnostní opatření i kontroly vstupu," řekl ředitel Krejčí, podle nějž je nezbytné ještě dokončit severní a jižní tribunu. O zápasy Slovácka je mezi příznivci zájem, před zahájením sezony se už prodalo před dva tisíce permanentek.

Reklama

Související témata: