Hlavní obsah

Rajnoch: V Boleslavi nezůstávám proto, abych se ukázal reprezentačnímu kouči

Jako nepovedené angažmá vnímá mladoboleslavský Jan Rajnoch své půlroční působení v německé Chotěbuzi. Jedním dechem ovšem defenzivní univerzál dodává, že svého rozhodnutí zkusit si bundesligu nelituje. A kdyby byl prý u týmu jiný kouč, prvoligovou příslušnost mohla Chotěbuz uhájit. „Venku je potřeba, aby vás někdo podržel. Takové štěstí jsem já ale neměl,“ prozradil Rajnoch.

Článek

V jakém rozpoložení se nyní nacházíte?

Musím přiznat, že konec angažmá v Německu povedený nebyl. Nyní se potřebuji opět dostat do formy a věřím, že se mi to v Mladé Boleslavi podaří.

Co může za tu negativní zkušenost v Chotěbuzi?

Bohužel se toto angažmá nepovedlo. Byla to pro mě velká zkušenost, jak po sportovní stránce,tak i po té životní. Zažil jsem tam spoustu krásných okamžiků, ale také těch, které už tak hezké nebyly.

Co máte konkrétně namysli?

Zpočátku to ještě vypadalo dobře. Venku je potřeba, aby vás někdo podržel. Takové štěstí jsem já ale neměl. Nechci se na to vymlouvat. Takový je fotbalový život. Na to, kolik tam bylo cizinců, byla v týmu skvělá parta. Teď už můžu říct otevřeně, že atmosféru kazil trenér. Kdyby tam byl jiný kouč, liga by se zachránila.

Vyčítáte si tedy odchodu do Německa?

K tomu nemám vůbec žádný důvod. Vyzkoušel jsem si něco nového. Naučil jsem se jazyk, poznal nové lidi a bundesligu. Také jsem měl možnost vidět jak vypadá fotbal venku.

Nějaké jiné nabídky ze zahraničí jste nyní neměl?

Ano měl. Po poradě s trenérem a majitelem klubu jsem tyto nabídky s rodinou odmítl. Já teď musím zase začít hrát a podávat takové výkony, které jsem předváděl před svým odchodem.

Je to téměř půl roku, co jste byl pryč. Vnímáte v Mladé Boleslavi nějaké změny?

Půl roku je opravdu krátká doba. Je to tu de facto stejné. Přišel Marek Kulič, který tu ovšem už dříve také působil, a na druhou stranu odešel další útočník Michal Papadopulos.

Není zvláštní, že jste s Kuličem svým způsobem dva nově příchozí hráči a hned vás kabina jmenoval jednoho kapitánem a druhého asistentem?

Bylo to jednohlasné rozhodnutí hráčů. Marek je zkušený fotbalista. On je mužem na správném místě. Musel byste být v kabině, abyste poznal, co k tomu hráče vedlo. Já i Marek dokáže atmosféru v kabině uklidnit, když na to přijde.

Co sehrálo roli v tom, že jste se rozhodl pro Mladou Boleslav a nekývnul jste na žádnou jinou nabídku?

Jde o stabilizovaný klub, který má velké ambice. Navíc zde znovu působí trenér Dušan Uhrin mladší, který ze mě vždy dokáže dostat 100 procent. I když byly nabídky ze zahraničí zajímavé, podzim jsem chtěl určitě strávit tady.

Možná i proto, že je u reprezentace nový trenér a vy byste se mu rád ukázal,ne?

Reprezentace je určitě obrovská motivace. Určitě to ale není důvod, proč jsem chtěl v Mladé Boleslavi zůstat. Navíc trenér v této fázi kvalifikace nebude chtít dělat nějaké experimenty.

Reklama

Související témata: