Hlavní obsah

České Budějovice chtějí v nové sezóně uhrát aspoň 40 bodů

ČESKÉ BUDĚJOVICE

České Budějovice chtějí v nadcházejícím ročníku první fotbalové ligy figurovat v klidném středu tabulky a získat minimálně 40 bodů. Poměrně netradiční cíl ve středu prezentovali představitelé klubu na předsezónní tiskové konferenci na Střeleckém ostrově.

Foto: David Veis, ČTK

Trenér fotbalistů Českých Budějovic Pavel Tobiáš na předsezónní tiskové konferenci

Článek

Jihočeši v uplynulé sezóně vinou nepodařeného vstupu do soutěže dlouho bojovali o záchranu, ale nakonec se dokázali posunout na desáté místo. Letos by rádi prožili klidnější ročník. "Nechceme být týmem, který bude od začátku sezóny pasován na sestup. Nechceme bojovat o záchranu, ale držet se v klidném středu tabulky. Loni jsme skončili na desátém místě a nemůžeme si tedy klást nižší cíle," uvedl jihočeský kouč Pavel Tobiáš.

Generální manažer klubu Jiří Kotrba byl ještě konkrétnější. "Týmu nebylo určeno do kolikátého místa se má umístit, ale bylo řečeno, že loni se uhrálo 36 bodů, takže cílem pro letošní sezónu je získat minimálně 40 bodů," podotkl Kotrba.

Kádr prošel jen malými změnami 

Kádr Jihočechů prošel jen malými změnami. "Kostra týmu zůstala pohromadě, nebylo potřeba ho nějak výrazně obměňovat. Chtěli jsme pouze doplnit kádr," řekl Tobiáš. Hlavními akvizicemi jsou dva Slováci, útočník Lubomír Meszároš a bek Marián Jarabica.

Ze známějších jmen už nebudou v Českých Budějovicích působit Jaroslav Hílek a Jan Svátek, který si stále hledá nové angažmá. "Pořizovali jsme ho za velké finanční prostředky, ale nedokázal se prosadit. Jsme připraveni ho uvolnit na hostování nebo na přestup do jiného prvoligového týmu nebo do zahraničí. V současném kádru Dynama pro něj není místo, momentálně se připravuje s B-týmem," vysvětlil Kotrba.

Českobudějovické vedení se snaží přilákat do hlediště více diváků, a proto na severní tribuně vznikl sektor, vyhrazený speciálně pro děti. Nejmladší fanoušci zde mohou využít nafukovacího hradu nebo třeba "prolejzaček".

Reklama

Související témata: