Hlavní obsah

Teplice nemění kádr a chtějí zase hrát o poháry, Oboyu nezískaly

TEPLICE

Fotbalisté Teplic budou i v novém ligovém ročníku myslet na pohárovou Evropu. Kádr, který si vítězstvím v domácím poháru zajistil účast ve čtvrtém předkole Evropské ligy, odolal nabídkám na přestup, nepřišly ale ani žádné posily. Teplický dres neoblékne ani keňský ofenzivní záložník Patrick Oboya z Mostu, jednání o jeho hostování s opcí ve středu ztroskotala.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Trenér Teplic Jiří Plíšek (vlevo) a kapitán týmu Petr Lukáš

Článek

"O poháry letos bude hrát devět mužstev, zbytek si to rozdá o záchranu. My bychom se rádi pohybovali tam kde letos, v té polovině hrající o poháry," řekl na dnešní tiskové konferenci ředitel klubu František Hrdlička. "Rádi bychom byli tak úspěšní jako v minulé sezoně, ale máme ambici se neustále zlepšovat," dodal trenér Jiří Plíšek.

Teplice loni skončily sedmé, v závěru sezony ale vše podřídily úspěchu v domácím poháru. Podobně by tomu mohlo být i letos. "Priorita se bude vyvíjet až podle toho, kde se nám bude dařit víc. Ale věřím, že tým bude silnější, stabilizoval se a hráči sbírají zkušenosti," řekl Plíšek.

Během léta odešel dlouholetý šéf klubu Štěpán Popovič a v jednu chvíli se hovořilo i o tom, že sklářská společnost AGC klub prodá, ovšem sportovně se v Teplicích přes léto téměř nic nezměnilo. Z širšího kádru odešli především mladící, které čeká tradiční očistec v podobě hostování v nižších soutěžích. Záložník Štohanzl z hostování v Jihlavě přestoupil do Bohemians 1905, útočník Jun zůstane i letos na hostování v Austrii Vídeň.

Na zkoušku čtyři hráči, ani jeden neuspěl

S posilami to bylo obdobné. "Posilujeme jen tehdy, když to bude ku prospěchu klubu a bude jistota, že peníze nevynakládáme zbytečně. Když si člověk není jistý, je lepší do týmu nezasahovat," řekl ČTK Plíšek. Zkoušel čtyři hráče, ale nakonec z nich nezískal ani jednoho.

"Senegalec Iyane-Thiam chtěl tolik, že by to nedělalo dobrotu v kabině. Teď toho zřejmě sám lituje, ale už není cesty zpátky," řekl Plíšek. Mladý obránce Fryšták ze Slovácka a útočník Schulmeister z Olomouce dostali nabídku na rozehrání v B-týmu, místo toho ale raději odešli. "Obzvlášť u Schulmeistera je to lidské zklamání, raději zvolil méně namáhavé setrvání na úrovni druhé ligy," dodal kouč.

Posledním, kdo mohl Teplice posílit, byl keňský ofenzivní záložník Patrick Oboya z Mostu. Na herních testech sice zaujal a Tepličtí jej chtěli získat na půlroční hostování s opcí, nakonec ale k dohodě nedošlo. Podle informací ČTK trval Most na tom, že hráč bude dostávat prostor v základní sestavě, aby mohl v zimě přestoupit, to ale kouč Plíšek slíbit nemohl. "Nakonec jsme se dohodli, že pro samotného hráče bude lepší zůstat v Mostě," řekl ČTK Hrdlička.

Plíšek raději hledá řešení mezi současnými hráči. Útočník Smejkal odehrál přípravu v obraně, Vondráška kouč přesunul z útoku na kraj zálohy. "Je to pro nás určitá alternativa, abychom nemuseli za každou cenu přivádět nové hráče. Je tu teď velmi dobrá parta, hráči cítí možnost jít nahoru," pochvaloval si Plíšek.

Celá letní příprava i úvod sezony prý jsou podřízeny poslednímu předkolu Evropské ligy, které čeká Teplické v polovině srpna. Jméno soupeře je zatím netrápí. "Hlavní je zase zaplnit Stínadla, užít si atmosféru, kterou jsme tu už kdysi tolikrát zažili," uzavřel Hrdlička. Diváky chce lákat i výhodným vstupným, prý nejlevnějším v lize. Muži platí za ligu i nadále jen 80 korun, ženy a děti mají vstup zdarma.

Reklama

Související témata: