Hlavní obsah

Liberec bez Keriče v zápase s Kladnem dokázal jen vyrovnat

LIBEREC

Liberecký favorit se bez řady opor dotrápil jen k bodu v souboji s podceňovaným Kladnem. To dokonce vedlo po parádní Szaboově trefě, trvalý nápor Severočechů vedl jen k vyrovnání. „Měli jsme výrazně víc ze hry, na to se ale nehraje,“ posteskl si kouč Liberce Ladislav Škorpil, který nemohl nasadit hlavní palebnou sílu Keriče, pykajícího za karty, ale ani stejně postižené Blažka a Lišku i zraněného Papouška.

Foto: Milan Malíček, Právo

Trenér fotbalistů Slovanu Liberec Ladislav Škorpil

Článek

Prohnat se mnohovrstevným valem hostů nedokázal nikdo. Chorvatský blesk chyběl více než kdo jiný. „V minulé sezóně nás držel, bez jeho gólů bychom asi nebyly v pohárech, teď jsme nevyhráli, gól dal záložník,“ krčil rameny Škorpil. „Ale dát Diviš gól z první šance, asi by to taky vypadalo jinak, blok soupeře by nebyl takový, otevřel by to,“ přemítal dále.

Kladenští poločas bezpečně odolávali stereotypu domácích. A po pauze jásali. Szabo se trefil famózně z přímého kopu z 22 metrů. Přesně do šibenice. Brankář Zlámal letěl vzduchem marně. „Přijeli jsme s chutí bodovat. Když jsme dali branku, mysleli jsme i na tři body, ale tak, jak se to vyvinulo, jsme rádi i za jeden,“ říkal Martin Hřídel trenér Kladna, které i po prvním gólu nadále důrazně bránilo. Ale Gecova, který po Dočkalově centru zblízka nekompromisně propálil Pavlíka, neuhlídalo.

„Už před tím tam jedna podobná možnost na zadní tyči byla, ale nedojel jsem tam po zadku, trenér mi to připomněl a ve druhé půli to vyšlo,“ liboval si Gecov, jinak spíše defenzivní pilíř zálohy. V závěru zahrozilo Kladno, Moravec pálil do Zlámala. V domácím dresu zaúřadovala nová brigáda z Balkánu. Střídající Čorič a Bosančič však neměli přesnou mušku.

„Využili jsme absence tří čtyř klíčových hráčů domácích, nedokázali překonat náš val,“ liboval si Hřídel. „Hosté jsou každoročně pasování na boj o záchranu, tak jeden bod k ní už mají, my taky,“ komentoval výsledek Škorpil, jehož tým teď čeká bitva s Vadúzem v Evropské lize. „Nebude to jednoduché. Doby, kdy ho lehce vyřadil Hradec jsou pryč. Je to hodně internacionální tým, přišlo tam snad osm nových hráčů. Přes Skoty přešli zaslouženě, ale chtěli bychom si tam ve čtvrtek vytvořit slušnou pozici,“ dodal Škorpil k lichtenštejnskému soupeři.

Reklama

Související témata: