Hlavní obsah

Mladoboleslavský kanonýr Pecka: Jsem jen rozražeč

Útočné duo Luboš Pecka - Marek Kulič Mladé Boleslavi v neděli dokonale zafungovalo. V podstatě oni dva poslali do kolen třetí tým minulého ligového ročníku Slovan Liberec. Luboš Pecka (31) se znovu prosadil jako výborný kanonýr, i když tvrdí, že má na trávníku jinou roli...

Foto: Petr Hloušek, Právo

Luboš Pecka z Mladé Boleslavi se raduje z branky do sítě Liberce.

Článek

Dva góly během necelých dvou minut, to se hned tak nevidí. Jak jste je viděl?

Prvnímu předcházel perfektní centr Mendyho a druhý mi vybojoval Táborský ve spolupráci s Kuličem a Kúdelou. Dva góly tak rychle po sobě jsem snad ještě nedal.

Zavzpomínali jste s Markem Kuličem na spolupráci z doby minulé?

To víte, že ano. Sešli jsme se znovu po dvou letech a už v letní přípravě nám to fungovalo. Hodně se o tom mluvilo a teď jsme předvedli v praxi, že nám spolupráce funguje. Když dají útočníci tři góly, je to radost.

O to víc překvapilo, že jste nenastoupil už v prvním kole v Edenu?

Trenér tak rozhodl, akceptoval jsem to, i když jsem byl také překvapený.

Jak vůbec máte s Kuličem rozdělené role?

Já jsem od toho, abych to rozrážel a Marek něco vymyslel.

Před dvěma roky jste byl jako rozražeč se šestnácti góly nejlepší střelec ligy...

Ano, ale to nevylučuje moje předchozí slova. Vždyť minimálně deset z těch šestnácti branek jsem dal po centrech spoluhráčů, které jsem jen uklidil do branky.

Liberci jste odvedli i jarní domácího prohru 1:4. Čekali jste, že to půjde tak hladce?

My jsme do toho šli s přáním jaro odčinit. Trenér nás upozorňoval, že Liberec by mohl být po čtvrtečním poháru ve Vadúzu a cestování unavený, abychom toho využili co nejdříve. To se povedlo.

Trenér vás vystřídal proto, abyste si užil ovací publika?

Kdepak, nechal jsem se vystřídat, protože už mě braly křeče. Na hřišti bych nebyl moc platný. Ty ovace byly ale moc příjemné.

Boleslav vede ligu, jak se vám to líbí?

To víte, že moc, ale liga je na začátku. Hlavně abychom tam vydrželi co nejdéle. Když budeme hrát jako dneska a budeme dávat góly, mohlo by to fungovat. Na takový fotbal budou určitě chodit i diváci.

Reklama