Hlavní obsah

Sparta dává málo gólů a hoří jí i defenzíva

PŘÍBRAM

Tak špatný vstup do ligového podzimu Sparta už dlouho nepamatuje. Na první gól čekala 221 minut. V Příbrami ho vstřelil sedmnáctiletý Václav Kadlec. Nikdo další se v lize dosud nepřidal. „Citelně nám chybí Holenda, který s Wilfriedem vytváří mnohem údernější dvojici, což dokázali zejména v domácím utkání s Panathinaikosem. V Příbrami Wilfried začal ve druhé půli hrát víc na sebe a ne za Spartu, proto jsem ho vyměnil,“ přiznal zastupující kouč Martin Hašek.

Foto: Milan Malíček, Právo

Brankář Jaromír Blažek snese jako jeden z mála hráčů Sparty přísnější měřítka

Článek

V lize se zatím střelecky neprosazují ani záložníci. Akcím chybí přesnost a klid v zakončení. Bídná je i finální přihrávka. Navíc mužstvo není psychicky silné. „Máme druhý nejmladší tým v lize, a to počítám Blažka, Bergra a Řepku, kterým je dohromady hodně přes sto let. Když to nejde, tak se to podepíše na psychice těch mladých kluků. Já o mužstvu mluvím jako o juniorce a to, co předvedli hráči před inkasovaným gólem, o tom jen svědčí. V přípravě probíráme, že při standardní situaci soupeře na naší půlce musí být náš hráč u míče. Dokonce to na něj v Příbrami i křičím. Marně,“ posteskl si Martin Hašek.

„Nedali jsme dvě tutovky na dva a tři nula. Tím jsme Příbram posadili na koně. Bylo jasné, že si nějakou šanci vypracují. Po naší chybě vyrovnali a ke konci jsme jim dovolili další dvě šance... Ještě že máme Blážu. Když ale nedáváme góly, nemůžeme vyhrát ani v Příbrami. Nedá se přeci kalkulovat s tím, že tu budeme mít deset gólovek. Musíme proměnit to, co si vypracujeme, ze čtyř alespoň dvě nebo tři. Výsledek jsme nepojistili, takže se nemůžeme divit, co se stalo a musíme za téhle situace být rádi i za bod. Tři body ze tří zápasů jsou málo. Teď musíme doma konečně vyhrát a dostat se na vítěznou vlnu, dokud soupeři nejsou bodově daleko,“ zlobil se kapitán Sparty Patrik Berger.

Blažek: Nemůžeme si nalhávat, že je to dobré

V Příbrami Spartě zachránil bod skvělými zákroky v závěru zápasu brankář Jaromír Blažek. Ale z trávníku šel pořádně rozhycovaný... „Proč máme ze tří ligových zápasů jen tři body za remízy? To je jednoduché. Když máte útočníky, kteří nedokopnou do brány a musí to zachraňovat sedmnáctiletý klučina, je to špatně. Nedáváme šance. Navíc teď děláme chyby i dozadu. Tragédie. Chyba, jakou jsme udělali v Příbrami před inkasovaným gólem, kdy nám utekla rychlá rozehrávka, to se stát může, i když by nemělo. Že si hráč nestoupne při standardce soupeře na naší půlce před míč, to mi hlava nebere. Ale v té době už jsme s tímhle soupeřem měli vést 3:0, protože šance na to byly. Nemůžeme si nalhávat, že to je dobré, není,“ zvedl varovně prst Blažek.

Obrana bez Tomáše Řepky nevydržela v Aténách a doslova selhala v Příbrami. „Třikrát nám šli na bránu prostředkem. Pleško se tam pak dostal ze strany. Kdyby to trefil do sítě a ne do břevna, tak to byl gól desetiletí,“ přiznal kouč. Problém začíná u tragického Huška na místě defenzivního záložníka. Vlevo hoří Pamič a vpravo má okna Kušnír. Hoheneder se s Hubníkem teprve okoukávají... „Musíme s tím rychle něco udělat a nespoléhat na návrat Řepky. Liga se rozjíždí a blíží se i předkolo s Mariborem. Je nejvyšší čas,“ Hašek. Jozef Chovanec v sobotu sledoval zápas Mariboru s Lublaní. Hráče na prvním setkání a shlédnutí zápasu s Příbramí určitě nepochválí...

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články