Hlavní obsah

Klokani podlehli klamu, že mohou hrát fotbal. Samozřejmě že narazili!

PRAHA

S Brnem vyválčili bod, na Spartě ho ubránili a možná i proto podlehli klokani velkému klamu. Naivně si mysleli, že ve třetím ligovém dějství už mohou hrát fotbal. Samozřejmě že v konfrontaci se Severočechy tvrdě narazili.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Jablonecký Krejčí (vlevo) v souboji s klokany Štohanzlem a Hartigem.

Článek

„Byli jsme poučeni týden starým vystoupením Slovácka, přesto jsme se nechali strhnout k tomu, abychom hráli s Jabloncem otevřený fotbal. A na to samozřejmě nemáme kvalitu,“ vytýkal kouč Bohemians Pavel Hoftych svým svěřencům, že vůbec nerespektovali příkazy, jež jim dal.

Do půle mohli klidně prohrávat o tři góly, tak klokani v konfrontaci s Jabloncem hořeli. „I na můj vkus nám domácí dopřávali až neskutečně mnoho volnosti a prostoru, takže jsme se dostávali hodně snadno do šancí,“ nevycházel z údivu kouč Severočechů František Komňacký, co to nováček na jeho mančaft zkouší.

"Ale to nebylo vůbec v plánu. My měli duel s Jabloncem ubojovat a uválčit a namísto toho jsme se nechali strhnout k otevřenému fotbalu. Možná i proto, že prvních dvacet minut nám to šlo, takže jsme hráli vyrovnanou partii, při níž se akce střídaly před oběma bránami,“ divil se i Komňackého kolega a žák Pavel Hoftych, co se s jeho hráči děje.

„Opravdu jsme soupeři nechávali neskutečně prostoru, takže nás musel potrestat. A nic na tom nemění, že jsme mu vítězný gól Rychlíkovou nepovedenou malou domů sami připravili, protože už předtím jsme mu minimálně dvě šance nabídli,“ vyčítal Hoftych svým hráčům.

Po naplnění devadesáti minut jim toho mohl vyčítat samozřejmě daleko víc. Prohazardovaný první poločas, absenci i třeba jen náznaku fotbalové kreativity ve středové řadě, naprostou střeleckou nemohoucnost. Vždyť za 270 ligových minut klokani nejenže nedali gól, ale ani pořádně nevystřelili na bránu.

Na střelbě stále pracují

„Na střelbě pracujeme permanentně, ale absence zraněného Škody je citelná až příliš. Hartig se Zelenkou jsou už v lize přečtení, navíc Zelenka podával v přípravě diametrálně odlišné výkony, než jakými se prezentuje v lize. I na toto téma si budeme muset popovídat,“ uznával kouč klokanů, že střelecká nemohoucnost jeho mužstva je do nebe volající.

„Před protivníkovou bránou potřebujeme mnohem víc zarputilosti, než zatím předvádíme. Dotlačit balón do sítě třeba kolenem, ale dotlačit ho tam, abychom konečně gól dali a věčně neuráželi fotbalové štěstí. Uznávám, proti týmům s dobře organizovanou obranou, jako mají Brno, Sparta a Jablonec to šlo těžko, o to víc musíme bojovat a rvát se. Když se tím řídit nebudeme, pokaždé narazíme,“ varoval Hoftych svůj tým.

Reklama

Související témata: