Hlavní obsah

Teplický Plíšek si pochvaloval výkon proti Budějovicím

TEPLICE

Před rokem nadělili tepličtí fotbalisté soupeři z Českých Budějovic čtyři góly a mnoho nescházelo, aby to zopakovali i v právě se rozbíhajícím ligovém ročníku.

Článek

„Chtěli jsme hrát velmi aktivně a zaměstnávat obranu soupeře nejen při ofenzivní fázi. Útočníci měli za úkol dostávat se do náběhů a v teplém počasí unavit budějovickou defenzivu. Jsem rád, že se nám to podařilo,“ těšil se teplický trenér Jiří Plíšek z vítězství 3:0.

Ráz zápasu určil už vedoucí gól po několika minutách hry. „Variantu s dlouhým centrem za obranu jsme si připravili speciálně na Budějovice. Vypracovali jsme si i podobnou situaci z druhé strany, kdy zleva centroval Rosa na Mareše,“ připomněl kouč.

Při absenci suspendovaného defenzivního záložníka Matuly si zahrál na jeho postu Ljevakovič a na pravém okraji středové řady se objevil právě Mareš. „Je to v podstatě útočník a vnesl do hry očekávaný tlak. Může alternovat na více místech v ofenzivě,“ uvedl Plíšek.

Tepličtí nasbírali na jaře už pět bodů. „Pořád je začátek sezóny, ale hodnotím jej pozitivně.  Bod se Spartou byl zasloužený, v Plzni jsme odehráli velmi dobrý druhý poločas. Vítězství nad Jihočechy potvrdilo dobrou formu,“ pochvaloval si trenér.  „Vycházíme z trpělivosti a účinného způsobu hry, o němž si myslíme, že je správný. Ale na to, abychom se pohybovali trvale na špici, nemáme dostatečně široký kádr. Potřebovali bychom ještě dva nebo tři hráče, kteří by zvýšili konkurenceschopnost. Je ale dobře, že kádr z jara zůstal aspoň pohromadě a dá se pracovat koncepčně,“ uvažoval Plíšek.

Vidlička dal už dva góly

Nejlepším střelcem Teplic je na podzim se dvěma góly pravý obránce Vlastimil Vidlička. Trefil se dokonce dvakrát po sobě. „V Plzni to byla skoro náhodná a tečovaná střela. Proti Budějovicím poslal Pavel Verbíř pěknou přihrávku pod sebe, Andrej Hesek mi to pustil a já prostřelil gólmana. Svůj výkon ale hodnotit nebudu, i když se mi hrálo dobře. Čekal jsem úpornější boj, ale nakonec jsme měli hodně šancí. Hosté zkoušeli hru otevřít a tím vznikala okénka v jejich obraně,“ vykládal teplický bek.

K oporám proti Budějovicím patřil střelec první branky Vlastimil Stožický. „Vedoucí gól nás uklidnil, začali jsme si víc věřit a sehráli jsme výborný první poločas. Máme dobrý start, ale nesmíme usnout na vavřínech. Já doháním tréninkové manko ze zameškané přípravy. Ve vedru jsem se vydal ze všech sil,“ líčil krajní záložník.

Jihočeši v Teplicích zklamali. „Teplice nás jednoznačně přehrály a po poločase jsme mohli být rádi, že prohráváme jen 0:2. Domácí měli spoustu šancí, naopak z naší strany to byl nejslabší výkon,“ pokrčil rameny budějovický brankář Pavel Kučera.

Reklama