Hlavní obsah

Sylvestre po Kladně: Takhle jsem se naposledy trefil za Barcelonu

V pondělní dohrávce třetího kola Gambrinus ligy v Kladně běžela 43. minuta a domácí hráli s Mladou Boleslaví 1:1. Z pětadvaceti metrů od kladenské brány napřáhl středopolař hostí Ludovic Sylvestre a parádní trefou k tyči nasměroval svůj tým k výhře 3:1. „Protihráč mi nechal prostor, tak jsem si míč posunul a vypálil,“ popsal pro Sport.cz Sylvestre gólovou situaci.

Článek

Jak se vám hrálo na půdě Kladna, kde jste již od třetí minuty prohrávali?

Právě, že jsme inkasovali tak brzy. Jednoduché to nebylo, ale celkově musím zápas hodnotit jako dobrý.

Bylo hodně těžké otáčet nepříznivé skóre? Kladno přeci i nadále zlobilo...

Neřekl bych, že bychom se o výsledek báli, přeci jen domácí otevřeli skóre zápasu hodně brzy. Snažili jsme se jen koncentrovat na obrat.

To se vám nakonec povedlo a právě po vaší akci, kdy jste přihrával ve vápně Táborskému, přišla vyrovnávací branka...

Podařilo se mi dostat se mezi obránce do pokutového území soupeře, tam na mě křikl Ivo Táborský, tak jsem mu poslal přihrávku pod sebe a on už s přehledem skóroval.

Váš nejlepší moment zápasu ovšem přišel dvě minuty před koncem první půle, kdy jste ve hře napřáhl z pětadvaceti metrů a kladenský brankář Pavlík se za míčem natahoval marně...

Upřímně, u této střely jsem moc nepřemýšlel. Protihráč mi dal trochu prostoru, tak jsem si míč posunul před sebe a vypálil. Jsem moc rád, že tato střela skončila gólem.

A ne ledajakým, vždyť této brance aplaudovali i rozmrzelí fanoušci domácích. Vzpomenete si, kdy jste se podobně trefil naposledy?

To už je hodně dlouho. Ale vybavuje se mi moment, když jsem za rezervu Barcelony prošel mezi několika protivníky a skóroval z obdobné pozice jako nyní.

Vaši spoluhráči hodnotí váš výkon v Kladně jako snad nejlepší, jenž jste dosud v dresu Mladé Boleslavi předvedl. Souhlasíte s nimi?

Se svým výkonem jsem spokojený. Rozhodně to nebyl ale zápas jenom o mně. I ostatní se ukázali v dobré formě.

A jak se vám, technicky zdatnému fotbalistovi, hraje pod trenérem Uhrinem mladším, který je známý tím, že si od svých svěřenců na parádičky v utkání nepotrpí?

Z jeho strany vidím, že mi chce pomoct, abych byl ještě lepším. Musím přiznat, že mi je jeho fotbalová filozofie sympatická.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.