Hlavní obsah

Fotbalisté Brna neočekávali tak dobrý ligový start

BRNO

Čtyři zápasy, čtyři vstřelené branky a čisté konto. Taková je bilance fotbalistů Brna po dosavadních čtyřech odehraných ligových kolech, kterou nečekali ani sami hráči. Svěřence trenéra Miroslava Beránka provází i potřebné štěstí, které je podložené výbornými výkony brankáře Tomáše Bureše.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Fotbalista Slovácka Ondřej Smetana (vlevo) v souboji s Eltonem Lirou z Brna

Článek

Toho v pátečním vítězném duelu se Slováckem jednou zachránila tyč a blýskl se hlavně postřehem a odvahou, s kterou zlikvidoval sólo útočníka Chmelíčka. "Klobouk dolů před Burešovým výkonem. Podržel nás dvakrát za stavu 0:0. My jsme mu to potom vrátili vítězným gólem," řekl po zápase nejzkušenější brněnský fotbalista Richard Dostálek.

Přiznal, že takový start do ligy si nikdo z jeho spoluhráčů nepředstavoval. "Každý tým se sice snaží podat v začátku ligy co nejlepší výkon, ale nám se nyní mimořádně daří," tvrdí pětatřicetiletý Dostálek, jenž nastoupil do hry až deset minut před koncem poločasu.

Ve středu pole nahradil Tomáše Polácha. Toto střídání přitom v brněnských strategických plánech nebylo, Dostálek měl střídat jiného hráče. "Tomáš laboroval se svalovým zraněním celý týden. A zápas se od začátku pro nás nevyvíjel dobře, neměli jsme prostor ke kombinační tvorbě. Slovácko hrálo výborně," uznal Dostálek, jenž hrál společně s Marečkem defenzivního záložníka.

"Střídali jsme se s Marečkem při zapojování se do útočení. Hlavně bylo naším úkolem přerušit hru, když se dostal soupeř do tlaku. Což se nám mnoho nedařilo a trenér Beránek spokojen zřejmě nebyl," dodal Dostálek, jenž odehrál jubilejní 300. ligový zápas. "Ještě to musím přepočítat, neboť podle některých statistik to mělo být moje 299. utkání. Ale počítání přijde ke slovu až po skončení mé kariéry. Vím, kdy jsem odehrál stý i dvoustý zápas," uvedl Dostálek.

Poprvé v letošní sezoně Slovácko nevstřelilo branku a tím také poprvé vyšel naprázdno nejlepší ligový střelec Petr Švancara. Ten si opět neodpustil v prvním poločase parádičku, která mu však nevyšla. U postranní čáry zakončil Švancara tanec nad míčem dřepem. Při vstávání si ale balon ukopl do autu.

Mazura byl blízko kolapsu

V tu chvíli byl trenér Mazura blízko kolapsu a jen se beznadějně chytal za hlavu. "Zahrál jsem si na Ronaldinha, ale nevyšlo mi to. Trenér mně za to vynadal. Bylo to pro lidi, když to vyjde, tak jde o gól roku," přiznal Švancara.

Při střídání v druhém poločase ho z trávníku vyprovázel, stejně jako v jarním duelu, kdy hrál v Brně ještě v dresu Viktorie Žižkov, potlesk zaplněných tribun. "Je ale škoda, že jsme nezískali ani bod. Hráli jsme dobře. Nechci se do Brna obouvat, hrálo dobře a zaslouženě vyhrálo," přiznal po utkání Švancara. "Asi vyhráli proto, že dali gól," dodal.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.