Hlavní obsah

Liberec - Budějovice 3:0Liberec nedal Budějovicím šanci, rozhodl již v první půli

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Vácha 1 : 0
31. Dočkal 2 : 0
38. Nezmar 3 : 0

LIBEREC

Fotbalisté Slovanu Liberec v nedělním 5. kole české ligy porazili s přehledem Dynamo České Budějovice 3:0. Severočeši si zisk tří bodů zajistili již během první půle, kdy padly všechny branky. O góly se postarali Vácha, Dočkal a Nezmar. Prvně jmenovaný vsítil svůj jubilejní první ligový.

Článek

„Toto utkání jsme považovali za obtížné už jen pro to, že jsme měli opravdu málo času na jeho přípravu,“ přiznal domácí trenér Ladislav Škorpil. „V Bukurešti jsme se totiž potkali se složitým prostředím a náročným cestováním,“ dodal.

Liberecký Slovan, povzbuzený čtvrteční výhrou 2:0 ze 4. předkola Evropské ligy na půdě Dynama Bukurešť, zahrozil poprvé proti Českým Budějovicím již v 5. minutě. Po Nezmarově centru střílel do břevna jeho kolega z útoku Blažek. O šest minut později se už ale domácí radovali. Od Nezmara se ve vápně hostí dostal k míči Váchovi, který střelou o zem  překonal brankáře Kučeru a vsítil tak svůj premiérový ligový gól.

Váchova brambora

„Když Blažek ze dvou metrů namísto gólu trefí břevno, v tu chvíli jsme začínal mít obavy,“ přiznal liberecký trenér Ladislav Škorpil. „Vácha tam dal naštěstí takovou bramboru, která skončila gólem,“ řekl k úvodní brance svého týmu Škorpil.

Gólman Jihočechů se v Liberci představil ve svém stém jubilejním ligovém utkání a v 18. minutě parádně zneškodnil povedenou střelu z dálky Lovre Vulina. Na Dočkalovu technickou střelu k tyči ve 31. minutě byl už ovšem krátký. Když se o sedm minut později prosadil hlavou ještě Nezmar, byli hosté zralí na ručník..

Na nepovedený první poločas reagoval trenér hostí Pavel Tobiáš hned dvojím střídáním. Ani to ovšem neznemožnilo libereckému Blažkovi, aby v 55. minutě centrem z pravé strany olízl břevno Kučerovy brány. Nato se na trávníku objevil střídající kanonýr domácích Kerič, jehož před čtvrteční odvetou evropského poháru domácí kouč Škorpil nechal odpočívat.

Tobiáš soupeře pochválil

Právě chorvatský forvard se v 59. minutě objevil tváří v tvář Kučerovi. Jeho střela po zemi ovšem mířila vedle pravé tyče hostující brány.Severočeši útočili i nadále a nejednou k navýšení skóre chyběly jen decimetry. V závěru ještě nevyužil své sólo střídající domácí Martan.

„Byli jsme svědky zasloužené výhry domácích,“ nevymlouval se na nic kouč Jihočechů Pavel Tobiáš. „Věděli jsme, že utkání nebude jednoduché. Z naší strany se jednalo o katastrofální první poločas, naivní fotbal, který Liberec trestal,“ dodal českobudějovický trenér s tím, že se druhý poločas už jen dohrával.

Liberec - Č. Budějovice 3:0 (3:0)
Branky: 11. Vácha, 31. Dočkal, 38. Nezmar. ŽK: Vulin - Homoláč. Rozhodčí: Franěk, Slavík, Čecháček. Diváci: 4923.
Liberec: Hauzr - Gebre Selassie, Holeňák, Dejmek, Vulin - Dočkal (81. Martan), Vácha, Gecov, Liška - Blažek (55. Kerič), Nezmar (67. Bosančić).
České Budějovice: Kučera - Riegel, Jarabica, Hunal (59. Leština), Žižka - Hudson, Homoláč (46. Mezlík), Benát, Šíma - Ondrášek (46. De Lima), Meszároš.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Slovácko zítra 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav zítra 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.