Hlavní obsah

Plzeňský Horváth: Strnad si krásně naběhl, byla škoda mu to nedat

V sobotu pozdě večer se hrál v Plzní fotbal k nekoukání. Domácí marně bušili do obranného valu Kladna. Nakonec rozhodla předposlední minuta zápasu, kdy kapitán domácích Pavel Horváth zakroutil do šestnáctky trestný kop a dezorientovaný kladenský Tomáš Strnad poslal míč hlavou do vlastní sítě. Známý vtipálek Horváth měl ke gólu neotřelý komentář...

Foto: Petr Hloušek, Právo

Kapitán Plzně Pavel Horváth

Článek

Strnada v šestnáctce jste nejspíš svým centrem nehledal...

Původně ne. Volal jsem na Jiráčka, aby se naši vysocí hráči stáhli ke gólmanovi, že to pošlu na střed branky. Když si tam ale Strnad tak šikovně naběhl, byla škoda mu to nedat.

Takže vážně. Střílel jste nebo centroval?

Ono to bylo v prostoru, odkud šlo zkusit obojí, ale já jsem centroval. Ovšem hledal jsem naše hráče. I tak jsem ale nadmíru s výsledkem spokojený.

Moc nechybělo a dal jste gól hlavou...

No to by byla věc. Škoda, že mi to Pavlík chytil.

Jinak se Plzni zápas moc nepovedl. Čím si to vysvětlujete?

Pravdou je, že tohle byl ze tří domácích zápasů náš nejhorší výkon. Jenže z těch dvou předchozích jsme získali jen jeden bod a teď tři. Tak to ve fotbale chodí. My jsme dneska moc chtěli vyhrát a snad to bylo i vidět. Dokonce jsme chtěli až moc, takže jsme víc mysleli na to, abychom vstřelili gól, než abychom ho nedostali. Tím chci říct, že jsme se pomalu vraceli a málem jsme na to doplatili. Naštěstí nás podržel Michal Daněk v brance.

Vyhráli jste dvakrát za sebou, takže jste na vítězné vlně?

To bychom rádi. Někdo to tak chodí, že vás nastartuje zápas jako byl ten dnešní.

Překvapilo vás Kladno něčím?

Nepřekvapilo, viděli jsme ho na videu. Oni nešťastně prohráli doma s Jabloncem a na Letné podlehli Spartě v deseti. Nají dobré hráče, nehrají špatný fotbal. To dokázali i u nás.

Reklama

Související témata: