Hlavní obsah

Jablonec - Příbram 0:0Jablonec po čtyřech výhrách za sebou zakolísal s Příbramí

JABLONEC

Pouze remízu vybojovali fotbalisté vedoucího celku ligové tabulky Jablonce v duelu s Příbramí. „Nebyli jsme schopni překonat organizovanou obranu soupeře a v závěrečné dvacetiminutovce prvního poločasu nás soupeř přehrával. Můžeme mluvit o štěstí, že jsme neinkasovali. Nakonec musíme brát i bod,“ uznal jablonecký trenér František Komňacký, že jeho svěřenci podali asi nejslabší podzimní výkon.

Článek

Prakticky žádné šance, ale jen usilovný fotbal mezi oběma šestnáctkami nabídla první půlhodina. Oba celky vycházely ze zabezpečené defenzivy a střeleckých pokusů tak bylo poskrovnu. Až ve 32. min. hosté zahrozili Huňou, ale Haurdič stačil zachránit odkopem na roh.

O chvíli později utekl po levé straně Rodrigues a nahrál Šmejkalovi, po jehož střele se míč odrazil od břevna nad branku. Pak na opačné straně Krbeček vyrazil Lafatovu hlavičku po Haurdičově centru. A krátce před pauzou Vošahlík hlavičkoval těsně vedle.

Po změně stran domácí v aktivitě brzdila nepřesná kombinace, Příbram pozorně bránila a odvracela vysoké centrované míče. Střídajícímu Valentovi pak scházely ke skórování jen centimetry.

„Snažili jsme se hrát disciplinovaně a zbytečně nefaulovat. Ke konci jsme čelili tlaku domácích, ale remíza je nakonec zasloužená,“ hodnotil příbramský kouč Karol Marko.

FK Baumit Jablonec - 1. FK Příbram 0:0
Rozhodčí: Královec - Zlámal, Koval. ŽK: Haurdič - Pleško. Diváci: 4325.
Jablonec: Špit - Zábojník, Huber, Drsek, Jablonský - Haurdič, Pavlík, Eliáš (62. Valenta), Kovařík - Vošahlík (76. Vukovič), Lafata. Trenér Komňacký.
Příbram: Krbeček - Plašil, Müller, Štochl, Pleško - Klesa (75. Fantiš), Tarczal, Rodriguez, Šmejkal - Huňa, Schneider. Trenér Marko.

Reklama

Související témata: