Hlavní obsah

Příbram - Plzeň 1:0Vzpoura odložených přinesla Příbrami tři cenné body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Huňa 1 : 0

PŘÍBRAM

Fotbalisté Příbrami porazili v sobotním zápase 7. kola české nejvyšší soutěže hráče Plzně 1:0. Středočechům zajistil zisk cenných tří bodů gól Daniela Huni, který padl ve 23. minutě. Ve druhé půli byl navíc vyloučen za likvidační zákrok plzeňský stoper David Bystroň. Hosté si v závěru i přesto tlak vypracovali, gól ovšem nevstřelili.

Článek

Duel U Litavky sliboval zajímavou atmosféru už proto, že se proti plzeňské Viktorii od začátku zápasu postavila v příbramském dresu hned pětice hráčů, která na západě Čech dříve působila. Středočeši z posledních dvou ligových utkání získali čtyři body, jejich soupeř pak dokonce všech šest.

Aktivněji začali domácí, což ve 23. minutě vyústilo ve vedoucí gól. Plašil z pravé strany našel před plzeňskou bránou Huňu, jenž se zblízka nemýlil. Potom se osmělili i hosté a Lukáš Krbeček, jenž je v týmu středočechů z Plzně na hostování, se v domácí bráně nejednou zapotil. Po gólu volala hlavně Kolářova střela ze 28. minuty, kterou ale příbramský brankář reflexivně vyrazil. Do konce poločasu se gólově už ale nedokázal prosadit nikdo.

Na začátku druhé půle hrozilo vyrovnání z Jiráčkovy akce, kdy namísto střely z první volil nový muž na trávníku Bakoš zpracování v šestnáctce domácích a o míč přišel. Naopak v 55. minutě to mohlo být už 2:0. Centr od pravé lajny se dostal ve vápně Západočechů až k Huňovi, jenž ale nechal jen vyniknout plzeňského brankáře Daňka, který jeho pokus vyrazil.

Po hodině hry se v nadějné pozici objevil Jiráček, bohužel pro hosty rozvlnil ovšem jen boční síť příbramské brány. V 67. minutě se na druhé straně řítil do útoku Rodrigues, proti němuž skluzem vyrazil Bystroň. Za hubý faul pak plzeňský stoper viděl po právu rovnou červenou kartu.

Plzeňským se i v deseti hráčích podařilo soupeře zavřít do vlastní šestnáctky. Nejblíže k vyrovnání byl v 80. minutě Jiráček, který po přiťuknutí Střihavky pálil jen několik centimetrů vedle levé tyče Krbečkovy brány.

1.FK Příbram - FC Viktoria Plzeň 1:0 (1:0)
Branky: 23. Huňa. Rozhodčí: Jech - Slavík, Pelikán. ŽK: Šmejkal, Tarczal - Hájovský, Navrátil, Rajtoral. ČK: Bystroň.  Diváci: 3027.
Příbram: Krbeček - Plašil, Müller, Štochl J., Pleško (76. Pilík) - Klesa, Schneider, Šmejkal (87. Nohýnek), Tarczal - Rodrigues (90. Štochl, M.), Huňa.
Plzeň: Daněk - Limberský, Hájovský, Bystroň, Lecjaks (59. Rajtoral) - Petržela, Rýdel (46.Bakoš), Kolář (88. Navrátil), Horváth, Jiráček - Střihavka.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články