Hlavní obsah

VIDEO: Škodova výstavní trefa nasměrovala Klokany k výhře

PRAHA

První gól v sezóně ve vršovickém Ďolíčku vstřelil Milan Škoda a nasměroval fotbalisty Bohemians 1905 k první domácí výhře. V 63. minutě se patnáct metrů od branky opřel do balónu a jeho nechytatelná dělovka prošla od břevna do sítě.

Foto: Petr Horník, Právo

Milan Škoda z Bohemians 1905 (vlevo) v utkání proti Plzni.

Článek

Pojistku v podobě druhé branky přidal v závěru po minutě pobytu na hřišti z přímého kopu Kaufman.

Klokani slavili druhé vítězství v řadě. Jihočeši se naopak dál trápí a připsali si už pátou po sobě jdoucí porážku.

Před zraky předsedy ČMFS a trenéra reprezentace Ivana Haška se hrál v první půli fotbal s řadou nepřesností a když sudí odpískal poločas, bylo to pro diváky vysvobození. Branku dokázal ohrozit pouze domácí Štohanzl, ale Horejš jeho ránu zastavil na čáře.

Jihočeši byli dopředu neškodní a domácí zvýšili aktivitu. Nejprve Kučeru pořádně protáhl falšovanou střelou Róth a pak už přišla chvíle Škody, který perfektně naložil s přihrávkou uzbeckého parťáka z útoku Ibragimova. Róth pak hlavičkoval těsně nad a Hartig pálil jen do boční sítě. Když v 85. minutě přišel na trávník Kaufman, po chvilce si postavil míč a přímý kop z osmnácti metrů zatočil přesně k tyči.

Bohemians 1905 - Dynamo České Budějovice 2:0 (0:0)
Branky: 63. Škoda, 86. Kaufman. Rozhodčí: Bílek - Chytil, Vysloužil. ŽK: Janek, Štohanzl - Benát, Meszároš, Sedláček. Diváci: 6538.
Bohemians: Sňozík - Jindřišek, Nikl, Cseh, Rychlík - Janek, Hrdlička, Štohanzl, Róth (90. Hašek) - Ibragimov (85. Kaufman), Škoda (72. Hartig). Trenér: Hoftych.
Č. Budějovice: Kučera - Leština, Horejš, Jarabica, Žižka - Stráský, Riegel, Homoláč (70. Hudson), Benát (83. Dolejš) - Meszároš, Sedláček (64. Ondrášek). Trenér: Tobiáš.

Reklama

Související témata: