Hlavní obsah

VIDEO: První půli jsme hráli na tramvaj, až druhou na kotel, říká střelec Škoda

PRAHA

Jako střelec prvního gólu týmu Bohemians 1905 v nové sezóně na domácí půdě byl útočník Milan Škoda po zásluze odměněn. Dostal obraz s klokanem od malíře Vlacha a navíc ještě sud piva. Pražanům se podařilo připsat si další tři body do ligové tabulky, když zvítězili před domácími fanoušky nad Českými Budějovicemi 2:0.

Foto: Petr Horník, Právo

Milan Škoda z Bohemians 1905 (vlevo) v utkání proti Plzni.

Článek

„Obraz se mi líbí. Zrovna teď se s přítelkyní stěhujeme do menšího bytečku a určitě se tam bude hodit,“ tvrdil Škoda. A jak naloží se sudem? „Možná ho někomu dám, já na pivo moc nejsem...“

Byl rád, že se trefil poprvé v sezóně. Naskočil do ní později kvůli trablům s třísly. „Snažil jsem se hlavně trefit bránu. Nevím, jestli to byl můj nejhezčí gól, ale možná první zpoza vápna. Já většinou střílím góly z pozice uvnitř šestnáctky,“ přiznal nejlepší hráč zápasu. „Doufám, že jsme udělali radost fanouškům, výhru si konečně zasloužili.“

Výrazné zlepšení z druhé půle přičítal i jedné důležité věci: kapitán Bohemians Sňozík totiž při vítězném předzápasovém losu záměrně vybral stranu, aby mužstvo útočilo druhou půli směrem na zelenobílý kotel. „Povedlo se nám to asi po roce,“ usmíval se ředitel klubu Lukáš Přibyl.

„Trenér nám říkal, ať první půli zkusíme hrát na tramvaj a druhou na kotel. Když to takhle vyšlo, věřili jsme si. Když útočíte tam, kde jsou fanoušci, je to daleko lepší. Oni navíc ještě trochu rozhodí gólmana soupeře,“ vykládal s úsměvem Škoda. Při jeho výstavní trefě ze 63. minuty však brankáře Kučeru nikdo příliš znervózňovat nemusel. „Sedlo to dobře,“ popisoval skromně útočník Klokanů.

Reklama

Související témata: