Hlavní obsah

Ředitel Teplic Hrdlička: Na tabulku je příjemný pohled, ale zůstávám v klidu

TEPLICE

Fotbalisté Teplic se po vyřazení z Evropské ligy od Hapoelu Tel Aviv obdivuhodně semkli a díky dvěma vítězstvím v Brně a na Slovácku se vyhoupli do čela prvoligové tabulky.

Článek

„Je to příjemný pohled, ale nic to se mnou nedělá. Už jsem to v Teplicích zažil a zůstávám absolutně v klidu. Rozhodující bude tabulka po třicátém kole,“ řekl pro Sport.cz ředitel severočeského klubu František Hrdlička.

„Mužstvo je už dlouhodobě pohromadě, kluci jsou na sebe zvyklí. Ale na první místo jsme se kromě jejich výkonů dostali i zásluhou úsilí realizačního týmu a vedení. Snažíme se o systematickou práci a snad je to na výsledcích vidět. Současná pohoda a atmosféra, která panuje v teplickém fotbale, se přenáší i na hřiště,“ zdůraznil klubový šéf.

V reprezentační přestávce do kádru přibyl záložník David Kalivoda, který si odbyl debut již v utkání na Slovácku. „Přišel na zvýšení konkurence ve středové řadě. Známe ho už ze Slavie a i když v poslední době v Brně moc nehrál, měl by být pro nás přínosem. Ještě jsme chtěli přivést dalšího záložníka, ale v tomto přestupním termínu to už nestihneme. Takže možná až v zimě. A jestli budou i nějaké odchody? Nejspíš také až v lednu,“ prozradil Hrdlička, který si cení i herního projevu týmu. „I k venkovním zápasům jezdíme hrát otevřený fotbal. Vždyť na soupeřových hřištích jsme ve čtyřech utkáních dali deset gólů, daleko nejvíc ze všech mužstev,“ připomněl šéf úspěšnou bilanci.

Lukáš o titulu nemluví

„Na Slovácku jsme museli vinou zranění improvizovat v sestavě, ale i po přeskupení v obraně a středové řadě jsme to zvládli. Mužstvo má svou tvář a na tom se dá stavět,“ přidal se trenér Jiří Plíšek, který chyběl u mužstva ve dvou zápasech kvůli nemoci. Ale už je v pořádku a plný energie.

Asistent trenéra Zdeněk Klucký potvrdil bojový duch mužstva: „Do zápasů jdeme bez strachu. Každý z kluků má v týmu svoje místo. Třeba Mareš naposledy dvakrát střídal, ale pokaždé po příchodu na hřiště hru oživil. V Brně dal gól, na Slovácku na něj nahrával. K roli náhradníka se postavil čelem a stejný přístup očekáváme i od ostatních členů kádru.“

A co takhle spojení Teplice a ligový titul? „O titulu nepadlo v kabině ani slovo. Aspoň já takhle vůbec nepřemýšlím, na takové úvahy je pořád hodně brzy,“ prohlásil kapitán mužstva Petr Lukáš. „V lize jsou jiná mužstva, která mají mistrovské ambice a určitě do toho ještě promluví. Teď se musíme soustředit, abychom v neděli porazili Bohemians 1905,“ dodal pilíř defenzivy.

Reklama

Související témata: