Hlavní obsah

Olomouckého Kaščáka nejdřív okradli, pak mu zlomili nos

MLADÁ BOLESLAV

Den blbec. Přesně tak může od pondělka nazývat kapitán fotbalistů Olomouce Marek Kaščák datum 14. září 2009. Ráno ho v hotelu okradli o všechny cennosti, večerní zápas v Mladé Boleslavi opouštěl předčasně na nosítkách se zkrvaveným obličejem. Po nezaviněném střetu s boleslavským Poláčkem má zlomený nos.

Článek

„Šel jsem přímo na jeho koleno, bolí to pořád hodně. Točí se mi hlava. Ale Poláček za to nemohl, tohle prostě k fotbalu patří,“ říkal Kaščák, když ještě nevěděl přesnou diagnózu. „Nos má určitě zlomený,“ prozradil trenér Zdeněk Psotka. „Konečně vypadá jako boxer,“ dodal s úsměvem.

Kaščákovi však moc do smíchu nebylo. Na pokoji jednoho boleslavského hotelu bydlel se stoperem Škerlem. „Ráno před půl sedmou nás něco probudilo. V pokoji stál cizí frajer v kapuci. Musel nám přehrabat tašky. Okradl nás o všechno: přišel jsem o peníze i doklady, prostě fakt krásný den,“ říkal ironicky Kaščák.

Zloděj skočil přes balkón na střechu

Když se probral z prvotního šoku, chtěl proti zloději okamžitě zasáhnout. „Jenže on vyskočil přes balkón na střechu a než jsem v pantoflích vyběhl za ním, byl pryč. Nedalo se nic dělat,“ líčil slovenský záložník.

Jméno hotelu nechtěl prozrazovat. „Hlavně proto, že nám veškerou škodu uhradili a moc se nám za to omlouvali. Už se v tom nemá cenu dál pitvat, ale fakt jsem si to vyžral se vším všudy. Od půl sedmé vzhůru a teď tohle...“

I Kaščák byl nakonec rád, že spoluhráči urvali v Boleslavi alespoň bod. I když skoro půlhodinu neviděl. „Bod je za téhle situace dobrý,“ myslel si. „Podle mě je to v současné situaci pro Sigmu málo. Dalo se to uhrát, zkušený mančaft by to udržel. Vždyť jsme jim oba góly darovali,“ litoval zkušený matador v olomouckém dresu Rudolf Otepka.

Zatímco hosté nakonec remízu podle průběhu určitě vezmou, boleslavský trenér Dušan Uhrin mladší pořádně soptil. „Všichni si musí uvědomit, o co hrají. Absolutně tam chybí důraz v šestnáctce, nikdo není schopen vzít na sebe odpovědnost. A nad tím vším se musíme zamyslet. Důsledky budou tvrdé,“ řekl Uhrin.

„Ale jak to mužstvo pocítí, si zatím nechám pro sebe,“ dodal po další ztrátě. Co se s Boleslaví stalo? „Spokojenost hráčů je veliká, to nás dostalo dolů. Proto počítám s tím, že ještě doplníme kádr,“ uvedl kouč.

Reklama