Hlavní obsah

Hrdlička strašil radikálním řezem - a jeho Teplice vedou ligu

PRAHA

Severočeši mají stále režii, změnili však obsazení. Fotbalovou Gambrinus ligu už nevede Jablonec, ale Teplice. Zatímco Drsek a spol. zklamali na Letné, Plíškův tým potvrdil i na Slovácku výbornou bilancí na hřištích soupeřů a vyšvihl se do čela. Před vstupem do Evropské ligy může být optimistická Sparta a de facto i Slavia, která sice v Liberci nezvítězila, ale hrála dobře.

Článek

Poprvé i s exslávistou Markem Jarolímem vyrukoval Jablonec na Spartu, aby na jejím trávníku hájil vedení ve fotbalové Gambrinus lize. Šlágr kola však nezvládl, nechal se zatlačit před vlastní branku a bylo jen otázkou času, kdy se Pražané prosadí. „Vzkaz z Letné je pro nás jasný - můžeme hrát v horní polovině tabulky, ale boj o první místo je v tomto okamžiku nad naše síly,“ pravil věcně trenér František Komňacký po porážce 0:2.

Už na jaře, když jeho tým letěl tabulkou vzhůru, zůstával jablonecký kouč na zemi a nechtěl honit poháry za každou cenu. „Chyběli sice tři hráči základní sestavy, ale ani oni by nám nepomohli, abychom Spartu přehráli. Nechci se svých svěřenců nijak dotknout, ale Sparta má na každém místě sestavy individuálně lepšího hráče, než máme my,“ dodal Komňacký smířeně.

Sestava 7. kola podle Sport.cz
Hauzr (Liberec) - Kušnír (Sparta), Suchý (Slavia), Bolf (Ostrava), Pamič (Sparta) - Janotka (Olomouc), Belaid (Slavia), Gebre Selassie (Liberec) - Huňa (Příbram), Wilfried (Sparta), Mahmutovič (Teplice).

Odchody se v Teplicích odkládají

Nový lídr ligy je však stejně nečekaný, jako byl ten jablonecký. Vždyť Teplice bleskově vypadly z pohárové Evropy a přišly o lákavou základní prémii 26 miliónů korun. „Někteří hráči každopádně skončí. Měli dost šancí se tady ukázat, ale ne vždy se to povedlo. Takže budeme muset sáhnout k nějakému řezu a mužstvo zkusíme oživit,“ vyhrožoval koncem srpna zklamaný šéf klubu František Hrdlička cestou z Tel Avivu.

V půlce září však jeho tým vede ligu. Žádná čistka se nekoná, z Brna naopak přišel záložník Kalivoda. „Měl by zvýšit konkurenci ve středové řadě. Ještě jsme chtěli přivést dalšího záložníka, ale v tomto přestupním termínu to už nestihneme. Takže možná až v zimě. A jestli budou i nějaké odchody? Nejspíš také až v lednu,“ prozradil již o poznání spokojenější Hrdlička po výhře na Slovácku.

Ani on však nepodléhá velkým iluzím, natož aby mluvil o mistrovském titulu. „Pohled na tabulku je příjemný, ale nic to se mnou nedělá. Už jsem to v Teplicích zažil a zůstávám absolutně v klidu. Rozhodující bude tabulka po třicátém kole,“ řekl pro Sport.cz teplický šéf.

Pražská S čeká Evropská liga

Obě pražská S se v tabulce seřadila pod medailovými stupni, teď však musí přepnout na pohárový režim. Sparta duelem s Eindhovenem a Slavia v Janově začnou své účinkování v Evropské lize. „Doufám, že podobný výkon jako ve druhém poločase proti Jablonci podáme i ve čtvrtek a do Evropské ligy vstoupíme úspěšně,“ věří sparťanský obránce Ondřej Kušnír.

Slávisté si stěžují, že v Liberci je o výhru obral rozhodčí Královec, také jejich hra byla ovšem nadějná. „Cítíme, že se naše výkony zlepšují. Liberec je silný tým, ale my jsme ho na jeho hřišti přehráli a měli jsme vyhrát,“ konstatoval záložník Tijani Belaid.

Reklama