Hlavní obsah

VIDEO: Slavia otočila zápas s Baníkem, Hloušek jí vystřílel tři body

PRAHA

Slávisté si musejí gratulovat, že doma zvládli zápas s velmi nebezpečným soupeřem. Fotbalisté ostravského Baníku v Edenu dokonce v pondělí vedli, obhájce titulu však ještě do přestávky vyrovnal a ve druhém poločase obrat dokonal. Především díky Adamu Hlouškovi - nejdražší letní posila se postarala o dva vstřelené góly. V závěru pečetil na 3:1 Grajciar.

Foto: Milan Malíček, Právo

Slávista Hloušek napadá fotbalistu Ostravy Neuwirtha.

Článek
Fotogalerie

Červenobílým chyběl nejen zraněný Vlček, jenom na lavičku usedl nedoléčený Šenkeřík. Baník ani v Edenu nezměnil své ofenzivní rozestavení a vyrukoval na obhájce titulu se třemi útočníky. Běhaví Pražané začali aktivně, Ragued se pokusil již v 5. minutě prostřelit hradbu v modrých dresech, ale neuspěl. Další šanci přinesl domácím rychlý brejk a Jandova teč do protipohybu brankáře jen těsně minula svůj cíl.

Baník se sice rozjížděl pomaleji, před brankou soupeře však byl mnohem nebezpečnější. Po rohovém kopu si na míč naskočil Neuwirth, vyslal téměř nechytatelnou hlavičku, ale létající Vaniak ukázal, proč se mu říká Čaroděj. Také při druhé tutovce Baníku vršovický gólman uspěl, tentokrát pokazil radost zblízka dorážejícímu Zeherovi. Do třetice se však už radovali Ostravští. Exslávista Lukeš zahrál přímý kop, balon proletěl houštinou hráčů, kteří se marně snažili hlavičkovat, a zastavil se až v síti.

Odpověď ještě do poločasu

Slavia však zůstala zaskočená jen chvíli a ještě do přestávky stačila zareagovat. Vasiljevič ještě v dobré pozici branku přestřelil, dvě minuty před pauzou ovšem sešívaní předvedli další brejk, baníkovcům nevyšel ofsajd-systém a Hloušek po nezištné přihrávce Naumova do prázdné branky vyrovnal.

Gól do šatny však kupodivu více nabudil hostující mužstvo. Baník začal po přestávce Slavii přehrávat a šanci Řezníka zastavil až nesprávně odmávaný ofsajd. Pražanům prošel i faul Čelůstky, který si do vápna vnikajícího Mičolu přidržel za dres. Domácí se ovšem znovu včas probrali a využili standardní situaci. Po rozehraném přímém kopu se stal mužem zápasu Hloušek, na jehož prudkou střelu si gólman Buček stačil jen sáhnout. Na druhé straně naopak znovu zazářil Vaniak, který zneškodnil dvojnásobnou dorážku střídajícího Strnada. Šanci měli i slávisté, Naumov ovšem trefil jen boční síť.

Slavia se ovšem gólové pojistky přece jen dočkala. Střídající Grajciar založil akci, z níž střelou k tyči sám uzavřel skóre.

Program 8. kola Gambrinus ligy:
Plzeň - Ml. Boleslav 2:1 (1:1)on-line
Jablonec - Liberec 2:1 (1:1)on-line
Olomouc - Kladno 1:2 (0:1)on-line
Teplice - Bohemians 1905 1:0 (0:0)on-line
Bohemians Praha - Příbram 1:0 (1:0)on-line
Budějovice - Slovácko 0:0on-line
Slavia - Ostrava 3:1 (1:1)on-line
Branky: 43. a 64. Hloušek, 89. Grajciar - 35. Lukeš. Rozhodčí: Adam - Kordula, Košec. ŽK: Čelůstka, Vasiljevič - Varadi, Zawada, Neves, Tchuř. Diváci: 12 092.
Slavia: Vaniak - Krajčík, Suchý, Vomáčka, Čelůstka - Vasiljevič (81. Grajciar), Belaid, Ragued (86. Volešák), Janda (70. Šenkeřík) - Hloušek, Naumov. Trenér Karel Jarolím.
Ostrava: Buček - Zawada (46. Hable), Neuwirth, Neves, Tchuř (85. Tomašák) - Lukeš, Řezník, Lička - Mičola, Varadi, Zeher (75. Strnad). Trenér Miroslav Koubek.
Brno - Sparta (19:30)on-line

Reklama

Související témata: