Hlavní obsah

Divizní kanonýr Jindráček vytáhl Střížkovské z poslední příčky

PRAHA

Jako trenér hraje o záchranu v Gambrinus lize, jako hráč diriguje suverénní divizní Jirny k postupu do ČFL. To je nevšední fotbalová dvojrole Jaromíra Jindráčka, který se během reprezentační přestávky definitivně stal prvním koučem Bohemians Praha. Zatím se mu daří, Střížkov pod jeho vedením opustil poslední místo v tabulce.

Článek

Zažil další úspěšný víkend. V sobotu se trefil v divizi a jeho Viktorie Jirny rozdrtila béčko Mostu 6:0. V neděli pak Jaromír Jindráček usedl na lavičku Bohemians Praha a po vítězství 1:0 nad Příbramí se s nimi posunul alespoň na předposlední příčku prvoligové tabulky.

Jirny mají po sedmi kolech v divizi B plný počet bodů a Jindráček v jejich červenobíle pruhovaném dresu exceluje. Ve druhém kole nasázel na Admiře hattrick, od té doby skóroval v každém utkání a už má na kontě devět gólů. Je tak hlavní hvězdou zkušeného týmu, v jehož šatně spolu s ním sedávají také další exslávisté Radim Nečas, Gustav Ondrejčík či Roman Janoušek.

Střížkovští útočníci to tedy mají těžké. Jejich kouč jim může sám sebe dávat za vzor. „To je sice hezké, ale v tuhle chvíli mám k dispozici vlastně jen dva útočníky, Kincla a Ibeho. V tomto směru jsou tedy moje možnosti dost omezené. Snad by ještě někdo mohl tento týden přijít,“ doufá.

Do Blšan se nestěhují, poradcem je Uhrin

Po odvolání Roberta Žáka v polovině srpna byl Jindráček pověřen vedením mužstva jen dočasně. Začátkem září ale byl jmenován hlavním trenérem natrvalo. Po výhrách nad Libercem a Příbramí už není jeho tým poslední. „V naší situaci potřebujeme každý bod. V Ostravě jsme hráli dobře, ale nebodovali. Teď jedeme na Kladno, kde nás čeká další důležitý zápas.“

Střížkovský šéf Karel Kapr se domluvil na obnovení spolupráce s Dušanem Uhrinem starším, který bude v klubu znovu působit v roli poradce. Sešlo naopak ze stěhování do Blšan, od něhož si vedení slibovalo zvýšení návštěvnosti a využití menších rozměrů hřiště. „Poslední zprávy říkají, že na Strahově bychom měli zůstat až do konce podzimu,“ potvrzuje Jindráček.

K jeho divizní produktivitě se z ligových svěřenců nikdo ani nepřibližuje, zkušený Kincl dal na podzim zatím dva góly. „Obránci o něm dlouho neslyšeli, a když se loni do ligy vrátil, využil toho a dával góly. Možná mu také víc sedělo opticky menší hřiště na Žižkově. Teď už se soupeři zase bojí jeho výšky, takže Marka neustále zdvojují. Má to těžké,“ bere Jindráček svého střelce pod ochranu.

Reklama

Související témata: