Hlavní obsah

Vršovické derby vítěze nepřineslo, Teplice remizovaly s Ostravou

PRAHA

Pražské derby mezi Bohemians 1905 a Slavií v sobotním 9. kole Gambrinus ligy skončilo nerozhodně 1:1. Vedoucí tým tabulky Teplice remizoval na hřišti Baníku Ostrava 2:2. Ani jeden gól nebyl vidět na pražské Letné, kde Sparta přivítala Plzeň. V Liberci se mohli diváci radovat z branky hned dvakrát a domácí Slovan tak porazil Slovácko 2:0.

Foto: Milan Malíček, Právo

Jana Štohanzla z Bohemians 1905 (vpředu) se snaží uniknout Hocine Raguedovi ze Slavie.

Článek
Fotogalerie

Vršovické derby mezi Bohemians 1905 a Slavií se hrálo jako tradičně všechny zápasy v Dolíčku ve výborné atmosféře. A plný stadión si mohl užívat pohledný fotbal, přestože branky padaly až ve druhé půli. V 62. minutě z levé strany centroval míč do pokutového území Petr Janda. V tom se mu snažil zabránit Michal Dian, ale letící balón zasáhl jeho ruku a sudí Damková odpískala penaltu.

Míč si postavil na značku pokutového kopu Tijani Belaid a s přehledem ji proměnil. Prvoligového nováčka inkasovaná branka do kolen nepoložila, naopak. Klokani si vytvořili několik slibných brankových příležitostí a jednu z nich se jim podařilo proměnit. Centr Rychlíka posunul Škoda až ke Štohanzlovi, který propasíroval míč za Vaniakova záda. Utkání tak skončilo dělbou bodů.

Bleskový úvod předvedly Teplice s Ostravou

Jak se jde přímo na věc, ukázali fanouškům v Ostravě domácí fotbalisté v duelu proti Teplicím. Už v první minutě totiž Zeher nacentroval míč do pokutového území, kde jej přizvedl Miloslav Strnad a balón skončil za zády překvapeného Grigara.

Hosté však odpověděli záhy, hned o minutu později. Vachoušek napřáhl z dvaceti metrů, míč ve vzduchu před Bučkem „zaplaval“ a Teplice se mohly radovat z brzkého vyrovnání. Baníku se ale podařil vstup i do druhého dějství. Už tři minuty po návratu z kabin totiž vypálil Lička a míč se od břevna odrazil za brankovou čáru. Hlavní sudí Příhoda gól úznal po poradě s asistentem.

V Ostravě se ale nakonec body dělily. A znovu byl Buček překonán střelou z dálky. K té se odhodlal David Kalivoda a zařídil Teplicím bod. Severočeši zůstávají na prvním místě minimálně do zítřka, kdy je mohou z pozice lídra sesadit jablonečtí fotbalisté.

Sparta s Plzní bez branek

Ve videopřenosu na Sport.cz jste mohli sledovat zápas domácí Sparty a Plzně. Duel byl plný nepřesností a s malým počtem nebezpečných situací. Do utkání vstoupili mnohem aktivněji Pražané, jejichž tlak mohl v branku přetavit Holenda. Po Pamičově přihrávce však skončil míč těšně mimo břevna Daňkovy branky.

Z gólu se na konci prvního poločasu radovali hosté, když se prosadil David Střihavka. Gól však nebyl uznán pro útočníkův faul. Ani ve druhé půli branka nepadla a zápas tak skončil bez branek.

Liberec přivítal Slovácko a alespoň částečně si chtěl udobřit své fanoušky po nepříliš dobrém vstupu do sezóny. A to se jim podařilo. Už v 16. minutě nacentroval Papoušek míč ze standardní situace dovnitř vápna, kde dráhu letu usměrnil Gebre Selassie a díval se, jak rozvlnil síť za Vaškovými zády. Domácí si vítězství pojistili ještě v 50. minutě, v níž Bosančič vybídl k sólu Blažka, který střelou po zemi stanovil konečné skóre zápasu.

Bohemians 1905 přivítají Slavii

Slavné, byť již dva roky staré vítězství nad Slavií by chtěli zopakovat vršovičtí Klokani. Slavia je ale jasným favoritem a do utkání půjde povzbuzená výhrou nad ostravským Baníkem. Bohemians proti tomu v posledním kole prohráli o gól v Teplicích.

Program 9. kola fotbalové ligy
Sobota
Liberec - Slovácko 2:0on-line
Branka: 16. Gebre Selassie, 50. Blažek
Ostrava - Teplice 2:2on-line
Branky: 1. Strnad, 48. Lička - 2. Vachoušek, 68. Kalivoda
Sparta - Plzeň 0:0on-line
Bohemians 1905 - Slavia 1:1on-line
Branky: 69. Štohanzl - 63. Belaid z pen.
Neděle
17:00 Příbram - Č. Budějoviceon-line
17:00 Kladno - Bohemians Prahaon-line
17:00 Olomouc - Jablonecon-line
Pondělí
17:30 Mladá Boleslav - Brnoon-line

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas pomohl Carolině k výhře

Český hokejista Martin Nečas se podílel asistencí na výhře Caroliny na ledě New Yorku Islanders 3:2. Hurricanes tak už vedou sérii prvního kola play off NHL už 3:0.
NačítámNačíst další články