Hlavní obsah

Liberec proti Slovácku překvapení nepřipustil

LIBEREC

Fotbalisté Slovanu Liberec překvapení v duelu se Slováckem nepřipustili. Zápas měli pod kontrolou a jejich vítězství mohlo být ještě výraznější, než o dva góly.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Trenér Liberce Ladislav Škorpil (vpravo)

Článek

„Na výhru jsme se ale hodně nadřeli,“ konstatoval liberecký trenér Ladislav Škorpil. „Předvedli jsme několik pěkných kombinací, chybělo tomu přesnější zakončení. Je to i o psychice a sehranosti, protože máme řadu mladých hráčů. A jejich výkon je ovlivněn tím, jak vstoupí do zápasu. Chtělo by to ještě lepší efektivitu,“ přemítal zkušený kouč.

První gól vstřelil obránce Theodor Gebre Selassie. „Doufali jsme, že budeme skórovat brzy. Povedlo se nám to ze standardky. Mám štěstí, že se míče ke mně dostanou. Tečoval jsem Papouškův trestný kop a padlo to tam,“ líčil střelec. „Hodně důležitý byl i druhý gól Blažka. Hosté nás moc často neohrožovali a věřili jsme, že dvoubrankový náskok udržíme,“ tvrdil Gebre Selassie.

„Slovácko jsme do ničeho nepustili. Od začátku zápasu bylo vidět, že chceme vyhrát. Přitom jsem se cítil špatně, ale jsem spokojen s tím gólem. Škoda, že se netrefil ještě Andrej Kerič, který na branku čeká od úvodu sezóny,“ připojil se Jan Blažek.

Krbeček debutoval

Debut v liberecké sestavě si odbyl útočník Tomáš Krbeček, který přišel na hostování z Plzně. „Premiéra byla vítězná, takže spokojenost. Jsem rád, že jsem zase mohl nastoupit v první lize. V Plzni jsem moc příležitostí nedostával. Hrál jsem jen v prvním kole také proti Slovácku. Pak jsem si udělal výron a tři týdny jsem měl nohu v sádře,“ vykládal forvard. „Překvapilo mě, že zájem projevil zrovna Liberec. Jsou tady kvalitní útočníci a velká konkurence, ale zkusím se prosadit,“ poznamenal Krbeček.

Slovácko v Liberci zklamalo. „Měli jsme jedinou střelu na branku, jinak jsme byli pasivní. Z naší strany to byl špatný zápas. Chybí nám Švancara, který dokáže dát gól nebo ho připravit. Před zápasem nás hecoval, ale bohužel to nebylo nic platné,“ uvedl útočník Aleš Chmelíček. „Teď se musíme soustředit na zápas s Ostravou a pak potrénujeme v reprezentační přestávce,“ dodal forvard Slovácka.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.