Hlavní obsah

Teplice hostí Liberec, na Slovácko zavítá ostravský Baník

PRAHA

Pokud se fotbalistům Teplic podaří v severočeském derby v 10. kole proti Liberci neprohrát, zažijí svěřenci kouče Jiřího Plíška znovu pocit, jaké to je vést ligu. Alespoň na den, protože suverénní Jablonec hostí Mladou Boleslav až v neděli. To je také na programu derby Bohemians na Střížkově. Kolo zakončí pondělní dohrávka pražských „S“ v Edenu. Všechna utkání můžete sledovat v on-line reportážích na Sport.cz.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Fotbalista Bohemians Praha Smola v souboji s teplickým Kleinem

Článek

Druhé Teplice, vedle Sparty jediný tým, který v sezóně ještě nepoznal hořkost porážky, přivítají na Stínadlech Liberec. Ten se po dřívějších nepřesvědčivých výsledcích chytil poslední ligovou výhrou 2:0 nad Slováckem. I přesto ale desáté příčka rozhodně neodpovídá představě vedení klubu od Nisy.

Teplice se budou chtít ve vzájemnou duelu opřít o svou ofenzivní sílu, jelikož zatím kralují lize v počtu vstřelených gólů. Slovanu se navíc na Stínadlech moc nedaří. Ze třinácti duelů jich domácí vyhráli devět, dvakrát skončil výsledek nerozhodně a dvakrát slavil zisk tří bodů Liberec.

Olomouc na západě Čech

Sedmá Viktoria Plzeň hostí od sobotních 16:00 olomouckou Sigmu. Té se v lize zatím příliš nedaří, neboť z devíti odehraných kol získala pouhých sedm bodů. Je to pro nás hodně důležité, jen tak bude mít bod ze Sparty cenu,“ připomněl záložník Viktorie Daniel Kolář poslední ligové vystoupení Západočechů, kteří před týdnem na pražské Letné uhráli bezbrankovou remízu.

„Olomouc se snaží i venku hrát útočný fotbal. Sice nemají výsledky, jaké by si představovali, ale oba zápasy, které jsem viděl, měli rozehrané dobře a jinak, než skončily. Hlavně v Příbrami měli vyhrát,“ nechal se na klubovém webu slyšet plzeňský kouč Pavel Vrba. Ten se v zápase s Olomoucí musí vypořádat s absencí Bystroně a Limberského. „Šanci dostanou další hráči, kteří čekají na příležitost. Věřím, že ji využijou a zápas zvládnou,“ dodal.

Ostrava na Slovácku

Baník Ostrava přijede na Slovácko jako pátý celek ligy.“ Na Slovácku chceme pohledný výkon okořenit vítězstvím. Co je platné, že jsme za poslední zápasy měli dost šancí? Pokud chceme zůstat nahoře, potřebujeme bodovat,“ prozradil kouč Baníku Miroslav Koubek, jehož svěřenci naposledy uhrály remízu s Teplicemi a předtím odjeli bez bodu ze slávistického Edenu.

Kouče Slovácka Josefa Mazuru trápí před duelem proti Ostravě početná nucená absence hráčů. „Máme opravdu velkou marodku. Z hráčů, kteří byli na marodce, se dali dohromady jenom Němčický a Formánek. Nadále nám chybí Gonda, Fujerik, Kubáň, Filipko a k marodům se přidal i Ondřejka,“ vypočítával zraněné hráče Mazura, jenž ale naopak může postavit novou posilu ex-sparťana Lukáše Zelenku.

Poslední tým Českých Budějovic bude o důležité body v záchranné misi bojovat proti Kladnu. Na jihu Čech vyhlásili tento duel jako souboj podzimu. Není divu, vždyť Dynamo nepoznalo radost z výhry již v posledních sedmi ligových zápasech.

Na derby Bohemek za tři stovky 

Hodně pozornosti láká i nedělní derby mezi oběma týmy Bohemians. Domácí střížkovský celek přivítá Klokany z vršovického Dolíčku, jejichž příznivci si budou muset sáhnout hlouběji do kapsy, jestli budou chtít tento duel vidět na živo. Domácí totiž stanovili jednotné vstupné tři sta korun, což vypadá minimálně úsměvně, když na první tři domácí duely Bohemians Praha mohli fanoušci úplně zadarmo. Oběma týmům ze spodní poloviny tabulky by případné tři body náramně pomohly.

Neméně zajímavý bude duel mezi zatím vedoucím Jabloncem a Mladou Boleslaví. Severočeši jako příjemné překvapení ligy přivítají mladoboleslavské hráče, kteří naopak předvádí výkony daleko za očekáváním. Po devíti kolech se Středočeši krčí na deváté příčce tabulky a to je opravdu daleko od avizovaného boje o pohárové příčky. Domácí budou moci předvést staronovou akvizici Tomáše Čížka, jenž se vrátil z angažmá ve Vladikavkazu.

Brno své utkání s Příbramí předehrálo již v pátek. Desáté kolo zakončí pondělní dohrávka mezi mistrovskou Slavií a Spartou.

Program 10. ligového kola:
Brno - Příbram 2:1on-line
Sobota:
16:00Slovácko - Ostravaon-line
16:00Plzeň - Olomoucon-line
18:15Teplice - Liberecon-line
Neděle:
15:00České Budějovice - Kladnoon-line
17:00Bohemians Praha - Bohemians 1905on-line
17:00Jablonec - Mladá Boleslavon-line
Pondělí:
17:30Slavia - Spartaon-line

Reklama