Hlavní obsah

VIDEO: Ve smírném derby dvou Bohemek víc vzruchu mezi fanoušky, než na hřišti

PRAHA

Těžko soudit, pro koho je dělba bodů v prvním ligovém derby dvou Bohemek ziskem a pro koho ztrátou. Střížkov byl sice uváděn v zápise o utkání jako domácí tým, ale na Strahově měli 99 procentní diváckou převahu pravověrní klokani z Vršovic. Ani ti však nováčkovi od Botiče k výhře nepomohli, i když byl nebezpečnějším mužstvem a ke gólu měl blíž. Remízu tak s povděkem braly oba týmy, neboť v současné situaci každý bod potřebují.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Klokan Dian v souboji se střížkovským Androničem.

Článek
Fotogalerie

Před strahovskými branami a v ochozech byla derby mnohem vypjatější, než samotná konfrontace na trávníku. Dvacet minut se totiž v oboustranně opatrné partii nedělo vůbec nic a když se ve 23. min. střížkovský Grznár odvážil k první přímé střele na bránu likvidované hostujícím Sňozíkem nadvakrát, aktivitu obou mužstev tím na dlouhé minuty zase vyčerpal.

Teprve před přestávkou se snad hráči uvědomili, že na derby přišli fanoušci i kvůli fotbalu... Střížkov tudíž nepatrně přidal na pohybu a aktivitě a jakýsi náznak optické převahy si vytvořil, ale na hrotu útoku mu víc než citelně chyběl distancovaný kanonýr Kinc. Nová akvizice Jeslínek byla totiž doslova neviditelná...

Blíže k vedení tak měli nebezpečnější klokani od Botiče. Dalekonosnou ránu Diana ovšem Belaň sice s potížemi, ale přece jen vyrazil, dělovku Štohanzla zlikvidoval rovněž, takže po nezáživné první půli se bezgólové skóre neměnilo.

Dlouho se neměnilo ani v poločase druhém, i když vršovický tým převzal aktivitu, v první čtvrthodině si vytvořil převahu a nastěhoval se před střížkovskou šestnáctku. Dvě vymáhané penalty za ruce Turtewalda a Dobeše však sudí neodpískal, střelu Škody zblokovali obránci, ránu Ibragimova zase Belaň.

Tím byl výčet alespoň trochu nebezpečných situací a střel vyčerpán, takže první ligové derby dvou Bohemek nakonec dospělo k bezgólové remíze a dělbě bodů.

Bohemians Praha - Bohemians 1905 0:0
Rozhodčí: Příhoda - Wilczek, Lhoták. ŽK: Turtenwald, Horáček, Fenyk, Lencevič - Hrdlička, Jindřišek. Diváků: 4144.
Bohemians Praha: Belaň - Macháček, Turtenwald, Lencevič, Horáček - Dobeš  (83. Podaný), Zoubek, Grznár, Andronic (75. Gerasimov) - Jeslínek (67. Fenyk), Ibe. Trenér Jindráček.
Bohemians 1905: Sňozík - Jindřišek, Nikl, Rychlík, Cseh, Hrdlička - Štohanzl, Róth (74. Janek), Dian - Škoda, Ibragimov (68. Hartig, 86. Kaufman). Trenér Hoftych.

Reklama