Hlavní obsah

Šilhavý: V úterý jsme s Poborským obědvali, po výprasku od Sparty jsem se Jihočechům upsal

Nestačil se ani pořádně rozkoukat a už má hlavu plnou záchranářských starostí. Bývalý trenér Kladna a Plzně, ale také asistent u české fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý se totiž upsal Českým Budějovicím, jež se topí u samého dna ligové tabulky. Samozřejmě že mu šéf klubu Karel Poborský dal při podpisu smlouvy jediný úkol - zachránit Jihočechy zdecimované navíc úterním pětigólovým pohárovým výpraskem od Sparty v nejvyšší soutěži.

Článek

Musela to být doslova akce „kulový blesk“. Ještě po poslední domácí ligové remíze s Kladnem českobudějovická generalita tvrdila, že trenér Pavel Tobiáš u mužstva zůstane, pár hodin po pohárovém debaklu se Spartou už vedete Jihočechy vy...

Neměl jsem skutečně čas na nějaké dlouhé přemýšlení. V úterý mě pozval Karel Poborský na oběd, kde padla poprvé otázka, co bych říkal angažmá v Českých Budějovicích. Nepopírám, že mně fotbal a trénování chybělo, protože jsem byl už dost dlouho mimo.

Takže jste okamžitě přikývl a pak už jen z tribuny sledoval, jaký výprask vaši budoucí svěřenci od Sparty dostali...

Vůbec ne. Rozešli jsme se s tím, že si večer zavoláme. A když České Budějovice prohrály 0:5, Karel skutečně volal. Ráno v devět jsem byl na stadiónu, s ředitelem klubu Jirkou Kotrbou se domluvil na smlouvě a hned šel do kabiny, abych vedl první trénink.

Moc jste asi své nové svěřence za úterní pohárový výprask nepochválil...

V šatně samozřejmě panovala hodně ponurá nálada, takže jsem hráčům řekl jediné - na současné situaci nesete stejný díl viny, jako odvolaný trenér Tobiáš. Teď bude proto na nás, abychom se ze šlamastiky dostali.

Dost těžký úkol, když jste uvězněni u dna tabulky a hned v příštím kole jedete hrát o ligové body na Spartu, která vás v poháru tak zostudila.

Musíme se samozřejmě rvát a i v sobotu na Letné zkusit vzdorovat, i když to bude samozřejmě těžké. Sparta nabírá formu, což dokázala ostatně už výhrou v pražském derby se Slavií a v pohárovém střetnutí v Českých Budějovicích také. Takový Kalouda, jenž se v úvodu podzimu nevešel do sestavy, dal tři góly... A to nemluvím o tom, že v lize bude Sparta ještě silnější, neboť z reprezentačních výběrů se vrátí Hubník a Kušnír... Utěšuje mě ale vědomí, že každý zápas je jiný.

To říkáte už po prvním tréninku, v němž jste Jihočechy vedl? To si skutečně myslíte, že mají na víc, než v lize předvádějí?

Na tréninku jsem se s hráči pouze seznamoval a zjišťoval, v jakém zdravotním stavu a rozpoložení jsou. Mluvil jsem ale už s Jirkou Kotrbou a určitě si sednu i s Pavlem Tobiášem, který v klubu zůstává.

Vaši velkou výhodou bude možná i to, že se záchranářskými misemi už máte své zkušenosti. Při angažmá v Kladně jste byl možná v ještě horší situaci...

Jenže tam to byla má první trenérská štace a navíc jsem tvořil kádr a mužstvo k obratu svému od začátku přípravy. V Českých Budějovicích jsem hráčský kádr zdědil a navíc naskočil do rozjeté soutěže. Jenže to je realita, kterou nemá smysl řešit.

Šéf a majitel klubu v jedné osobě Karel Poborský vám určitě slíbil posily, abyste nejvyšší soutěž na jihu Čech zachránil...

Zatím jsme se bavili pouze o tom, že ve zbývajících podzimních kolech musíme udržet bodový kontakt s mužstvy figurujícími před námi. Musíme se prostě odrazit ode dna a dostat se v tabulce výš. Až podle výsledků se pak budeme bavit o případných změnách v hráčském kádru.

Reklama

Související témata:
  5 : 0 Slavia - Ostrava 5 : 0 dohráno
20240504T18 : 00:00+0200
Slavia vs. Ostrava
Slavia vs. Ostrava
Slavia
Ostrava
  3 : 2 Jablonec - Karviná 3 : 2 dohráno
20240504T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Karviná
Jablonec vs. Karviná
Jablonec
Karviná
  2 : 0 Pardubice - Zlín 2 : 0 dohráno
20240504T15 : 00:00+0200
Pardubice vs. Zlín
Pardubice vs. Zlín
Pardubice
Zlín
  2 : 1 Č. Budějovice - Bohemians 2 : 1 dohráno
20240504T15 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice
Bohemians
  Plzeň - Ml. Boleslav zítra 15 : 00
20240505T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň
Ml. Boleslav
  Teplice - Liberec zítra 15 : 00
20240505T15 : 00:00+0200
Teplice vs. Liberec
Teplice vs. Liberec
Teplice
Liberec
  Hradec Králové - Olomouc zítra 15 : 00
20240505T15 : 00:00+0200
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové
Olomouc
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články