Hlavní obsah

Švancara chodil kolem Ďolíčku venčit psa, teď v něm zažije velký návrat

Už se nemůže dočkat. Od konce srpna fotbal nehrál. Dvakrát Petr Švancara žádal o zkrácení šestizápasového trestu za faul loktem, dvakrát ho disciplinárka odmítla. A tak se útočník Slovácka do Gambrinus ligy vrátí až v neděli na hřišti Bohemians 1905. Pikantní je, že během svého pražského angažmá přímo u vršovického Ďolíčku bydlel...

Článek

Téměř dva měsíce jste nehrál, přesto s pěti góly spolu s dalšími třemi střelci stále vedete tabulku střelců. Co tomu říkáte?

Byl jsem rád, že mi to tam v úvodu sezóny padalo, ale jinak tabulce střelců velkou váhu nepřikládám. Zatím se prostě nenašel nikdo, kdo by se ostatním utrhl. Na druhou stranu je však hodně pěti- a čtyřgólových střelců, takže boj o korunu kanonýra může být pro všechny zajímavý.

Jak moc jste během nucené pauzy trpěl?

Bylo to dost nepříjemné. Všechny naše zápasy jsem viděl z tribuny. Moc se nedařilo, vypadli jsme i z poháru a já nemohl pomoci. Trpěl jsem hodně. O to víc, že trest nebyl v mých očích úplně spravedlivý.

Na hřiště jste se vrátil v přátelském utkání proti Senici (2:0). Jak jste se cítil?

Chvíli jsem se rozkoukával, ale jak říkám, pořád se to hraje s balónem. Fotbal se nedá zapomenout, stejně jako plavání nebo jízda na kole... Během trestu jsem se snažil pracovat na kondici. Věřím, že se to projeví a že hned v neděli zabereme.

Do ligy se vrátíte ve Vršovicích na Bohemians. Když jste končil na Žižkově, nechtěli vás také klokani?

Oťukávání v létě probíhalo z obou stran, ale nikdy jsme se nepustili do finální fáze. Bohemku mám rád a přál jsem jí návrat do ligy. Už jen kvůli jejímu publiku a šarmu stadiónu. Bavil jsem se i s trenérem Hoftychem, ale Viktorka za mě chtěla pár miliónů, což pro klokany vzhledem k mému věku asi nebylo zajímavé. Říkal jsem si, že za Bohemku bych si jednou rád zahrál. Už jen proto, že jsem u parkoviště před jejím stadiónem bydlel. Ale pak jsem se vrátil na Moravu a jsem rád tam, kde jsem.

To jste svého nedělního soupeře mohl pozorovat pomalu z ložnice...

Tak, tak. Byl jsem zkrátka Vršovičák a když do tří do rána slavili postup, připadalo mi doma, jako bych byl jedním z nich. Kolem stadiónu jsem chodil venčit psa, to jsem si pokaždé vyslechl svoje. Ale vše v legraci a v duchu fair play...

Určitě tak moc dobře víte, co vás a vaše Slovácko na Bohemce v bitvě o záchranu čeká.

Bude to těžké, i mě to bude bolet a dostanu naloženo. Ale těším se, je to pro nás zápas o šest bodů.

Mužstvo mezitím získalo Lukáše Zelenku, který přiznal, že jste ho zlákal hlavně vy. Vlastně jste svému klubu pomohl i manažersky...

Jsem rád, že jsem trochu přispěl, ale dohodnout se Zelí musel hlavně s vedením. Předpoklady potvrdil hned v prvním zápase, stejně jako je potvrzuje na tréninku. Umí dát balon, zahrát standardku nebo sám dát gól. Na naši spolupráci se hodně těším.

Reklama

Související témata: