Hlavní obsah

VIDEO: Ostrava přehrála Liberec herně i na góly a jde na třetí místo

OSTRAVA

Gólem Tomáše Mičoly z 55. minuty porazili ostravští fotbalisté Liberec 1:0 a v tabulce nejvyšší soutěže přeskočili třetí Spartu. Baník byl většinu hrací doby lepší, soupeře nepustil do žádné gólové příležitosti. Už za stavu 1:0 měl další šance na pojištění výsledku, Mičola s Varadim je však neproměnili.

Článek

Obavy z těžkého terénu se nenaplnily, na bezvadně přichystané trávě nějakou dobu kulhala spíše kvalita hry. Liberec tečovanou střelou Blažka vystrašil Bazaly už po 12 minutách, ale pak jeho snaha o ofenzivu zvolna ustupovala před domácím tlakem.

Předznamenala ho kolmá akce z 14. minuty, kdy Zeher vyslal pasem za obranu ke zteči Mičolu, ale Hauzr jeho sólo zneškodnil. Zejména v závěru poločasu převaha Baníku gradovala. Díky větší kreativitě se domácí dostávali do slibných střeleckých možností, dlouho však měli vychýlenou mušku.

Lička po individuálním průniku z pravé strany přihrál Lukešovi, jeho technická rána z deseti metrů se však otřela o jednoho z libereckých zadáků a skončila vedle tyče. Neves zase hlavičkou mířil těsně nad břevno, až Marek našel po Mičolově zpětné přihrávce svou střelou z 20 metrů prostor branky. Hauzr však míč s obtížemi zkrotil.

Baník zůstal aktivnější i po pauze. Kouč Miroslav Koubek už se chystal stáhnout ze hřiště Strnada, který ale ještě před odchodem posledním dotekem s míčem založil gólovou akci. Jeho pas napříč velkým vápnem Lukeš pohotově vrátil před branku na Mičolu, jenž zblízka dotlačil balon za čáru.

Tah na libereckou branku umocnil nástup Varadiho. Hned po příchodu opět poslal do sóla Mičolu, který však druhou velkou příležitost v rozmezí dvou minut zahodil a po kličce Hauzrovi trefil jen boční síť.

Severočeši dnes na body na Bazalech neměli. K životu je neprobudily ani rošády v sestavě. Když hosté kombinovali, tak jen v uctivé dálce od ostravské brány. Vyloženou šanci si nevypracovali.

Baník mohl definitivně uklidnit Varadi, ale jeho hlavičku z malého vápna Hauzr bravurně zneškodnil. Domácí nakonec tři body uhlídali a poskočili na třetí místo v ligové tabulce.

Baník Ostrava - Slovan Liberec 1:0 (0:0)
Branka: 55. Mičola. Rozhodčí: Jílek - Večeřa, Pospíšil. ŽK: Neves - Gecov. Diváci: 3200.
Ostrava: Baránek - Řezník, Neuwirth, Neves, Tchuř - Lukeš, Marek, Lička - Zeher (70. Kraut), Strnad (56. Varadi), Mičola (86. Wojnar). Trenér: Koubek.
Liberec: Hauzr - Gebre Selassie, Polák, Dejmek, Liška - Dočkal (63. Nezmar), Holeňák (81. Frejlach), Gecov, Papoušek (75. Bosančič) - Kerič, Blažek. Trenér: Škorpil.

Reklama

Související témata: