Hlavní obsah

Kompromis z rozumu má ukončit vleklý spor o klokana

ŠTIŘÍN

Kompromis a rozum by měly napomoci k řešení vleklého sporu dvou ligových klubů se jménem Bohemians v názvu a klokanem ve znaku. A pochopitelně i třetího, jenž patří zápasníkovi Michalu Vejsadovi a hraje momentálně pražskou III. třídu. Alespoň vedení českého fotbalu by se rádo touto cestou vydalo a proto ustavilo tříčlennou komisi vedenou svazovým místopředsedou Jindřichem Rajchlem, která by měla válku mezi klokany ukončit.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Fanoušci fotbalistů Bohemians 1905 při pochodu před derby se střížkovským rivalem.

Článek

Jednoduché to však v žádném případě mít nebude, čehož si je Rajchl moc dobře vědom. „Právní rozbor celé kauzy není jednoznačný, ale svazové členství ani jednoho ze subjektů nezpochybňuje. A to přesto, že minulé vedení svazu se v kauze Bohemians chyb dopustilo,“ glosoval momentální stav jisté schizofrenie, kdy na fotbalové scéně figurují tři kluby s de facto stejným názvem - Bohemians Praha, Bohemians 1905 a FC Bohemians Praha.

Zdá se, že pochopení pro kompromisní dohodu u obou ligových klubů nakonec najde. „Fotbalová legislativa by sice měla platit bez výjimek a sebemenších kompromisů, ale pokud ústupky udělají všechny strany, jsme k nim připraveni také,“ nasadil vstřícný tón jeden z majitelů střížkovského klubu Bohemians Josef Jícha. „Jsme připraveni akceptovat zájmy fotbalu. Naší podmínkou ale je, aby za klub 1905 jednal nikoli ředitel Přibyl, ale skutečný majitel klubu,“ dodával.

„I my jsme rádi, že iniciativa svazu přišla a jsme připraveni sednout si k jednomu stolu. Nikdo ale nebude určovat, kdo nás bude zastupovat při jednáních, o tom si rozhodneme my,“ reagoval ředitel Bohemians 1905 Lukáš Přibyl.

„Nabízí se několik řešení a my prostě musíme najít takové, jež by přijaly všechny zainteresované strany a které by panující situaci ukončilo,“ věří místopředseda ČMFS Jindřich Rajchl, že východisko z vleklého sporu klokanů přece jen dokáže najít.

Reklama