Hlavní obsah

Sparťan Vacek: Že bychom zase ztratili? Ty pocity byly šílené…

Tři body ho těšily. Ještě aby ne. Vždyť už to v neděli večer na Strahově vypadalo, že fotbalová Sparta zase ztratí body. Bohemians Praha hosty z Letné ve 12. kole hodně zlobili, nakonec ale museli i díky vyrovnávacímu gólu Kamila Vacka před soupeřem smeknout a trávník opustit po prohře 2:3. „Odmakali jsme to až do konce. Nikdo zápas nevypustil,“ těšilo sparťanského středopolaře Vacka v reakci na otázku Sport.cz.

Foto: Petr Horník, Právo

Sparťané Vacek a Prudnikov se radují z vyrovnávacího gólu.

Článek

Jaké máte pocity poté, co jste na poslední chvíli stihli zvrátit nepříjemné skóre utkání na vaši stranu?

Zápas rozhodně nikdo nevypustil. Bylo to vydřené vítězství. A také bylo vidět, že jsme trochu zatuhlejší.

Jak to myslíte?

Tento zápas následoval jen tři dny po utkání Evropské ligy proti Kluži. Ale na to se nechci vůbec vymlouvat. Odmakali jsme to až do konce.

Co vám říkal trenér Jozef Chovanec v poločase v kabině, kam jste odcházeli za stavu 1:2?

Povzbuzoval nás. Opakoval, že nám chybí ke vstřelení branky už jen kousíček.

Výsledek hodně napovídal tomu, že se bude opakovat vaše ligové trápení a vy tentokrát ztratíte body i s posledními Bohemians Praha. Jak jste to prožíval?

Pocity byly opravdu šílené. Dlouho se nám nedařilo vedení zvrátit na naši stranu.

Tomu jste šli naproti, když jste v 74. minutě vyrovnal na 2:2. Jak byste popsal váš důležitý gól?

Ke mně balón propadl. Propálil jsem, co přede mnou stálo. Samozřejmě jsem měl přitom štěstí. Za ten gól jsem ale moc rád, už jsem ho potřeboval.

Ještě předtím, na konci první půle, jste ale hodně nevybíravě zajel do domácího gólmana Jaroslava Belaně. To jste si myslel, že míč ještě ve skluzu vybojujete?

Nebyl v tom žádný úmysl brankáře zranit. Když jsem do souboje šel, oba dva jsme měli k míči stejně daleko. Ani nevím, jak jsem ho trefil. Snad bude co nejdříve v pořádku a doufám, že mi to odpustí.

Reklama

Související témata: