Hlavní obsah

Komise rozhodčích částečně uznala protest Slavie proti Kovaříkovi

PRAHA

Komise rozhodčích fotbalového svazu částečně uznala protest Slavie proti výkonu sudího Libora Kovaříka v pondělním zápase 12. kola mezi Pražany a Olomoucí. Hlavní arbitr chyboval, když nevyloučil olomouckého Tomáše Janotku, a proto mu byla omezena delegace na dvě utkání.

Článek

Janotka zastavil na konci prvního poločasu slávistu Adama Hlouška, který by jinak zřejmě postupoval sám na olomouckého gólmana Tomáše Lovásika. "Rozhodčí posoudil situaci chybně. Jednalo se o zmaření zjevné brankové příležitosti a hráč Olomouce měl být vyloučen," uvedl v komuniké z dnešního zasedání komise, která rozebírala výkony sudích z 11. a 12. ligového kola, její sekretář Josef Krula.

V druhém bodě slávistického protestu dala komise za pravdu Kovaříkovi, který podle ní v závěru utkání správně nechal pokračovat ve hře poté, co hostující Pavel Dreksa zastavil míč na brankové čáře. Pražané ve stížnosti tvrdili, že olomoucký bek zahrál rukou a že se měla kopat penalta. "Podle dostupných záznamů rozhodčí postupoval správně, nejednalo se o hraní rukou," podotkl Krula.

Komise se zároveň ohradila proti slávistické připomínce, že nezaujala stanovisko k chybným verdiktům sudího Jiřího Jecha při nedávném derby se Spartou a že řeší pouze chybná rozhodnutí, proti nimž podávají stížnosti kluby. "Není to pravda, komise hodnotila toto utkání jako všechny ostatní zápasy a konstatovala, že se rozhodčí dopustil chyb na obou stranách. To také zhodnotil delegát utkání ve své zprávě a vůči rozhodčímu komise zaujala vnitřní opatření," stojí v komuniké.

Reklama