Hlavní obsah

VIDEO: Jablonecké vítězství zařídil hlavičkou Huber

JABLONEC NAD NISOU

Jablonec udolal poslední celek tabulky až díky zlepšenému závěru, když vítězný gól vstřelil hlavou stoper Tomáš Huber. „Hosté důsledně bránili a nemohli jsme se proti nim dlouho prosadit. Nebyl jsem spokojen s prvním poločasem. O přestávce jsem musel hráče hodně burcovat. Nakonec jsme šli trpělivě za třemi body,“ řekl jablonecký kouč František Komňacký.

Článek

V úvodu se hra odbývala mezi šestnáctkami. Až ve 13. min. měl jablonecký gólman Špit práci se střelou Dobeše. Pak se ocitl v permanenci i hostující gólman Belaň, který si s pomocí obránců poradil se třemi akcemi domácích. Hodně ho ale protáhla hlavička M. Jarolíma. Po průniku Vošahlíka odvraceli hosté v poslední chvíli na roh. Jablonečtí se tlačili dopředu, ale  postrádali přesnost v zakončení.

Brzy po pauze utekl středem hřiště Loučka, v pokutovém území naservíroval míč do šance Vošahlíkovi, jehož oblouček ale Belaň zlikvidoval. Vzápětí na opačné straně Zoubek vysunul Dobeše, který střílel těsně vedle tyče. A další jeho ránu Špit vytlačil nad břevno. Jablonec vystupňoval tlak a přitlačil soupeře k jeho brance. Hosté se ubránili i po sérii tří rohů. Při tom čtvrtém v řadě ale už neuhlídali hlavičkujícího Hubera, který přece jen dopravil míč do sítě. Bohemians pak zahrozili z ojedinělých brejků.

„Na zápas jsme se dobře připravili a sahali jsme po bodu. Bohužel jsme nedokázali zakončit protiútoky a nakonec rozhodla standardní situace,“ pravil Jaromír Jindráček, trenér Pražanů.

FK Baumit Jablonec - FK Bohemians Praha 1:0 (0:0)
Branka: 83. Huber. Rozhodčí: R. Hrubeš - Mencl, Koval. Diváci: 2480.
Jablonec: Špit - Krejčí, Pavlík, Huber, Kovařík - Haurdič (74. Vukovič), Loučka, Jarolím, Čížek (87. Michálek) - Lafata, Vošahlík. Trenér: Komňacký.
Bohemians: Belaň - Macháček, Lencevič, Horáček, Modeste - Dittrich (71. Andronic), Turtenwald, Dobeš - Zoubek, Jeslínek (81. Halama) - Ibe (60. Kincl). Trenér: Jindráček.

Reklama

Související témata: