Hlavní obsah

Zbyněk Pospěch si za ostrý faul čtyřikrát nezahraje

PRAHA

Brněnský fotbalista Zbyněk Pospěch, který je na hostování v druholigové Opavě, si na podzim už nezahraje. Disciplinární komise fotbalového svazu mu za hrubý zákrok vyměřila čtyřzápasový trest.

Článek

Komise ve čtvrtek také zahájila šetření ligového utkání Příbram - Slavia, které bylo přerušeno kvůli vhozenému dělbuchu. Na příštím jednání uzavře již dříve zahájené řízení s Baníkem Ostrava kvůli nedostatkům v pořadatelské služby v zápase proti Bohemians 1905.

Pro Pospěcha to není první podzimní trest, neboť už před týdnem dostal důtku a povinnost zaplatit škodu, kterou napáchal po utkání v Hradci Králové v šatně. Tentokrát bude pykat za duel se Zlínem, v němž byl vyloučen za ostrý šlapák na Karla Kroupu. "Fotbalista vyjádřil lítost, že se objevil na stejném místě podruhé během týdne. Tvrdil, že si chtěl přikrýt míč a střetl s protihráčem. Komise ale po zhlédnutí videozáznamu situaci posoudila jako hrubé nesportovní chování v nepřerušené hře. Konkrétně šlo o šlápnutí na nohu protihráče," uvedl mluvčí.

Pospěch zaměstnal komisi i dalším případem. Jde o smlouvu mezi hráčem a jeho bývalým agentem Ondřejem Chovancem. "Kauza prošla arbitrážní komisí a nyní se dostala už na půdu civilního soudu. Podle arbitráže má hráč zaplatit vysokou smluvní pokutu agentovi. Disciplinární komise již dříve stanovila termín plnění 31. října 2009 a nyní byl zaslán dotaz oběma stranám, aby doložily, zda k plnění došlo," uvedl mluvčí.

Kauza Ostravy odložena

Ostrava požádala, aby bylo řízení v případu pořadatelských nedostatků na stadionu Baníku odloženo. "Řízení bylo zahájeno na základě zprávy technického delegáta. Přítomný zástupce klubu Baníku Tomáš Trucha požádal o odložení projednávání, aby mohl předložit některé další důkazy. Bylo mu vyhověno, případ se bude projednávat 12. listopadu," uvedl mluvčí disciplinární komise Jaroslav Kolář.

Příště se bude řešit také duel Příbrami se Slavií, v němž exploze dělbuchu z rukou slávistického fanouška ochromila domácího brankáře Lukáše Krbečka a zápas musel být přerušen. Divák byl sice zadržen a hrozí mu až dvouleté vězení, ale ještě dříve bude případ vyřešen na fotbalové půdě. Disciplinární komise si na příští jednání pozvala zástupce obou klubů.

Za čtyři žluté karty dnes zastavila činnost na jedno soutěžní utkání nepodmíněně prvoligovým hráčům Ladislavu Onofrejovi (Olomouc), Tomáši Doškovi (Brno) a Milanu Škodovi (Bohemians 1905). Za stejné provinění si v druhé lize nezahrají Lukáš Vebr, Marek Nešpor (oba Vlašim), Petr Cigánek (Opava), Petr Kunášek (Čáslav), David Mikula (Dukla Praha) a Andrei Da Silva (Most).

Dvakrát si za vyloučení nezahraje zlínský Pavel Malcharek, jednou karvinský Martin Suchý a hlučínský Marek Čelůstka. Komise zamítla žádost o změnu zbytku trestu, kterou podali mostecký Petr Loos a vítkovický Václav Cverna.

Reklama