Hlavní obsah

VIDEO: Plzeň i v dvojnásobném oslabení porazila Bohemians Praha

PLZEŇ

Fotbalisté Plzně porazili v 15. kole první ligy Bohemians Praha 3:2, přestože hráli více než 15 minut pouze o devíti. Po poločase sice Viktoria držela vedení 1:0, ale přišla již o prvního vyloučeného hráče Lecjakse. Ve druhé půli zvýšil Rajtoral na 2:0. V 76. minutě ale musel předčasně do kabiny i brankář Daněk a hosté dvojnásobnou přesilu zužitkovali dvěma trefami Jeslínka k srovnání skóre.

Článek

Infarktový závěr ale dokonal v 88. minutě přesnou hlavičkou Rada, a zajistil tak Plzni zisk tří bodů. Západočeši navíc již osmkrát v řadě neprohráli.

Domácí hráči se od úvodního hvizdu sudího Drábka tlačili směrem dopředu a již ve 3. minutě šli do vedení. Zablokovaná střela Petržely se po rohovém kopu odrazila k Horváthovi, který ve vápně technickou střelou přehodil s pomocí břevna bezmocného Belaně. Opaření hosté se dostali pod drtivý nápor a po střele Petržely z otočky musel brankář Bohemians vytáhnout akrobatický zákrok.

Inkasovaná branka donutila k ofenzivnějšímu pojetí i hosty a zaváhání plzeňského gólmana Daňka při odkopu využil napadající Zoubek k zisku míče. Místo střely ovšem dostal pouze žlutou kartu za nafilmovaný pád. Za chvíli se po rychlém protiútoku Bohemians dostal k zakončení Kincl, v pádu ale pálil těsně vedle pravé tyče.

Po útočném začátku utkání se hra postupně uklidnila. Územní převahu získali díky lépe pracující středové řadě domácí. V 17. minutě pronikl Petržela po levé straně do šestnáctky a v dobré pozici mířil jen do boční sítě. Na druhé straně se po rohovém kopu dostal míč k Zoubkovi, jehož střela z velkého úhlu skončila na levé tyči branky překvapeného Daňka.

Aktivitu Viktorie zbrzdilo ve 28. minutě vyloučení Lecjakse po druhé žluté kartě, na které reagoval kouč Vrba stažením jednoho z dvojice útočníků z trávníku. Hostům se hra v početní výhodě příliš nedařila a naopak před koncem první půle málem zaskočil Belaně stříleným přímým kopem z více než 30 metrů Horváth. Daňka zaměstnal pouze ojedinělý pokus Modesteho mířící doprostřed.

Po zahájení druhého pětačtyřicetiminutovky sice nejprve domácí Kolář hlavou z malého vápna usměrnil centr Rajtorala mimo. Poté ale hosté hrající v přesilovce na dva hrotové útočníky zpřesnili kombinaci a získali převahu. Dalekonosnou ránu Macháčka vyrazil v 53. minutě pohotově Daněk a vzápětí vysunul Zoubek uličkou do úniku Jeslínka, jenž ve vyložené pozici trefil levou tyč.

Z brejků však hrozila také Viktorie a po vysunutí Petržely ztroskotal Rajtoral na vybíhajícím Belaňovi. Gólman Bohemians si následně poradil i s táhlou střelou agilního Petržely. Rychlonohé pravé křídlo domácích v 66. minutě založilo přihrávkou na Ševinského akci, na jejímž konci obranou odražený centr poslal přesně pod břevno Rajtoral. Snížit mohl brzy Kincl, v záklonu však hlavou minul branku. Poté Daněk na brankové čáře likvidoval roh Zoubka a následná střela Dittricha mířila mimo.

V 75. minutě běžel po zaváhání domácích stoperů sám na branku Jeslínek a Daněk jeho únik zastavil jen za cenu vyloučení za hraní rukou mimo šestnáctku. Dvojnásobnou přesilovku hosté využil k obrovskému náporu a po závaru před střídajícím brankářem Ticháčkem zblízka skóroval Jeslínek. V 86. minutě sice Ticháček skvěle vyrazil Kinclovu střelu z bezprostřední blízkosti, ale po následném centru vyrovnal hlavou opět Jeslínek. Radost Bohemians ze zisku prvního bodu ze hřišť soupeřů ale pokazil o dvě minuty později Rada, který Horváthův centr ze standardní situace tečoval hlavou do sítě.

FC Viktoria Plzeň - Bohemians Praha 3:2 (1:0)
Branky: 3. Horváth, 66. Rajtoral, 88. Rada - 79. a 86. Jeslínek. Rozhodčí: Drábek - Hojsík, Jiřík. ŽK: Lecjaks, Ševinský, Limberský - Zoubek, Horáček, Modeste, Kincl. ČK: 28. Lecjaks, 76. Daněk. Diváci: 3835.
Plzeň: Daněk - Limberský, Navrátil, Bystroň (37. Kolář), Lecjaks - Petržela, Rada, Horváth, Rajtoral - Střihavka (30. Ševinský), Bakoš (78. Ticháček). Trenér: Vrba.
Bohemians: Belaň - Macháček, Halama (57. Andronic), Horáček, Modeste (76. Grznár) - Dittrich, Turtenwald, Zoubek, Fenyk (41. Jeslínek), Mach - Kincl. Trenér: Jindráček.

Reklama

Související témata: