Hlavní obsah

Návrat mně zhořkl, přiznal po remíze v Jablonci slávistický univerzál Hloušek

O návratu na jabloneckou Střelnici měl úplně jiné představy. Už v reprezentačních službách na turnaji v dalekých Emirátech o ligovém šlágru mezi svým bývalým a současným mužstvem Adam Hloušek vykládal, ba co víc, na trenérovi Františku Komňackém dokonce v Al Ajnu vyzvídal, s čím asi Severočeši na jeho Slavii vyrukují. „Jenže návrat mi zhořkl,“ přiznával slávistický univerzál po sobotní devadesátiminutové partii, která skončila dělbou bodů.

Foto: Jan Tauber

Trenér František Komňacký hovoří s Adamem Hlouškem v Al Ajnu.

Článek

Rozladění z vás přímo čiší. To je vám remíza v duelu s druhým týmem tabulky opravdu tak málo?

Chtěli a měli jsme vyhrát, takže spokojen nejsem. Bod je málo, proto mně návrat do Jablonce zhořkl.

Přitom i v reprezentačním dresu jste vykládal, jak moc se na duel proti svému bývalému klubu těšíte a vůbec jste nepřipouštěl, že byste se Slavií na severu Čech nevyhráli...

Právě! Moc jsem se těšil, že si zase zahraji na stadiónu, z něhož jsem do Slavie odešel, navíc na tribuně seděla celá má početná rodina, která mně samozřejmě fandila. Tedy, drtivá většina... O to víc mrzí, že jsme nevyhráli.

Zřejmě vás zbrzdil a srazil rychle inkasovaný gól, který jste dostali už po třech minutách...

Naopak, branka nás naštvala. A protože přišla hned v samém úvodu, mohli jsme se uklidnit a hrát svůj fotbal. Dařilo se to, jenže druhý gól jsme bohužel zase nedali a proto jsme nevyhráli.

Na rozdíl od spoluhráčů jste mohl hledat omluvu alespoň v tom, že po návratu z Emirátů si musíte ještě nějaký čas přivykat na přechod z arabského tepla do tuzemské zimy...

Ale takové omluvy já nehledal a nehledám. Se svými výkony v Emirátech jsem nebyl ani trochu spokojen, protože to, co jsme na turnaji předváděli, nebylo vůbec dobré. Proto jsem chtěl arabskou mizérii napravit v ligovém utkání v Jablonci. Výkonem i gólem. Bohužel se to nepovedlo...

Ale vždyť vy jste byl v Emirátech jedním z mála hráčů Bílkova reprezentačního výběru, jenž jakž takž obstál a kterého novináři zase až tak moc nestrhali...

Sám jsem se divil, protože jsem byl smířený, že si to po návratu z Arábie schytám. A já bych si kritiku zasloužil. Před ligovým pokračováním jsem věřil, že slabší zápasy už jsem si vybral a že bude lépe. Jenže bohužel... Nejenže jsme nevyhráli a ztratili další dva body, ale já si v závěru zápasu zase obnovil staré zranění kotníku.

Slávistické mizérie jako by neměla konce. Po první polovině ligy vaše bodové manko narostlo do obrovských rozměrů, takže na obhajobu titulu už můžete těžko pomýšlet. Anebo snad ve vás jiskřička naděje pořád ještě doutná?

Do konce ligy zbývá ještě dost kol a protože ve fotbale se může stát cokoli, pořád věříme. Musíme však sérii nezdarů zlomit. Já i mančaft. Prostě urvat už konečně vítězství, abychom se rozjeli a v tabulce se posunuli výš.

Dá se zmiňovaná série nezdarů vůbec zlomit?

Musíme na tom pracovat, musíme se dívat na zápasy, které přijdou...

Reklama

Související témata: