Hlavní obsah

Beránek o své brněnské budoucnosti mluvit nechce. Skácel o slávistické ale také ne!

PRAHA

Zatímco slávistický kouč Karel Jarolím si mohl konečně vydechnout, neboť jeho mužstvo na pátý pokus konečně vyhrálo a s podzimem se přece jen rozloučilo tříbodovým ziskem, jeho brněnský kolega Miroslav Beránek se tvářil po epilogu kola hodně zachmuřeně. Aby ne, když prohra v Edenu byla jen dalším korálkem na šňůře podzimních nezdarů, jež mu zřejmě srazí vaz.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Slávista Rudolf Skácel nasázel Brnu tři góly.

Článek

Možná že sám tuší, jaký bude jeho brněnský konec a kdy nastane, nahlas však o něm mluvit nechce. „Musíte se zeptat někde jinde,“ pravil lakonicky Miroslav Beránek po hodně hořkém podzimu, do něhož přitom jeho tým vstoupil přímo famózně. Právě výhrou nad mistrovskou Slavií. Jenže v závěru prohrál co se dalo a dostával výprask od kdekoho. Od Českých Budějovic tonoucích u dna tabulky, stejně jako od Slavie, která si na Beránkových svěřencích spravila při loučení s podzimem chuť.

„Zaslouženě. Do zápasu jsme sice dobře vstoupili, ale pak nás Slavia dostala pod tlak a my ji navíc pomohli. Na můj vkus jsme dostali před přestávkou až příliš laciné góly a i když jsme si v šatně říkali, že zkusíme s utkáním ještě něco udělat, inkasovali jsme po hrubé chybě po třetí, čímž bylo po zápasu,“ glosoval Miroslav Beránek krajně nepovedené vystoupení svých svěřenců v Edenu.

Zřejmě poslední, které na brněnské lavičce zažíval... „Šéf klubu Pros je v zahraničí, takže jsme domluveni, že si s vedením sedneme až v průběhu příštího týdne,“ nechtěl Beránek za nic prozradit, jaký osud ho čeká.

Zato Karel Jarolím uklidněný výhrou, která na pátý pokus přece jen přišla, se klidně rozpovídal o slávistickém jaru. „Máme sice na první příčku osmibodové manko, ale hratelné je všechno. Vím o čem mluvím, my měli náskok ještě větší a přesto jsme se o titul nakonec strachovali,“ neodpustil se reminiscence na uplynulý ročník.

Jedno však ví jistě - hlavní postavu nedělního duelu s Brnem Rudolfa Skácela by chtěl mít v kádru i na jaře. „Jednání teprve proběhnou, ale rád bych, aby ve Slavii pokračoval,“ potvrdil Jarolím, že o fotbalového světoběžníka má eminentní zájem.

Autor nedělního hattricku ovšem nechtěl předbíhat, zda v Edenu zůstane nebo zda se vydá na další toulky světem. „Vůbec jsem o tom nepřemýšlel. Chtěli jsme hlavně zakončit nepříliš povedenou část podzimu výhrou, aby mužstvo mělo klid na pohárové zápasy Evropské ligy. Času je dost, během nastávajících týdnů si s vedením Slavie sedneme a jednat budeme. Zatím nechci předbíhat,“ ani slovem nenaznačil Skácel, zda by chtěl ve Slavii pokračovat. Protože přišel v rozehrané soutěži a navíc po skončení přestupního termínu, má v Edenu jen amatérskou smlouvu.

Reklama

Související témata: