Hlavní obsah

Skácel a Slavia? Možná hrál naposledy, možná si hattrickem řekl o smlouvu

Dost možná, že to byl jeho poslední zápas ve slávistickém dresu, neboť ve dvou zbývajících duelech Evropské ligy za Pražany nastoupit nesmí. Ale také dost možná, že se fotbalový světoběžník Rudolf Skácel s vedením mistrovského klubu nakonec na smlouvě dohodne a na jaře už bude v červenobílých barvách nastupovat jako profesionál. „Podobné spekulace jsou předčasné, času na jednání je ještě dost,“ nechtěl po utkání s Brnem řešit svou další budoucnost Skácel.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Slávista Rudolf Skácel nasázel Brnu tři góly - na snímku dává první z nich.

Článek

Při loučení s ligovým podzimem jste se v duelu s Brnem blýskl hattrickem, takže musíte být v náladě přímo skvostné.

Těch branek jsem mohl dát v pěti zápasech, jež jsem za Slavii odehrál, mnohem víc, ale proti Brnu jsem měl konečně i štěstí.

Jenom štěstí?

Předtím jsem se do šancí rovněž dostával a příležitosti jsem měl, jenže jsem pálil do tyčí, trefoval brankáře nebo střílel vedle. Proti Brnu mně ale štěstí přálo, neboť před prvním gólem se ke mně míč odrazil a já smůlu konečně protrhl. Šestkrát jsem vystřelil na bránu a byly z toho tři góly.

Docílil jste vůbec někdy hattricku?

Snad v žácích nebo dorostencích, ale mezi dospělými nikdy.

Zápas se přitom pro Slavii nevyvíjel vůbec dobře. Sotva jste začali, už jste inkasovali...

Bylo to podobné, jako v minulém kole v Jablonci, ale znovu jsme zabrali a výsledek otočili, což svědčí o síle našeho mančaftu.

Síle, která se ovšem dostavila až v pátém ligovém zápase...

O to víc jsme právě nad Brnem chtěli vyhrát, aby ukončili nepříliš úspěšnou podzimní sérii a mužstvo mělo klid před posledními dvěma zápasy Evropské ligy.

Proti Janovu a poté v Lille ovšem bude hrát Slavia bez vás, neboť vy v Evropské lize nastoupit nesmíte. Znamenalo střetnutí s Brnem vaši červenobílou derniéru?

Amatérskou smlouvu mám uzavřenou až do 31. prosince a proto budu s mužstvem dál normálně trénovat, i když Evropskou ligu hrát nebudu.

Chcete tím naznačit, že jste s vedením Slavie o nové smlouvě ještě nejednal?

A ani jsem o ní zatím nepřemýšlel. Teď jsme chtěli hlavně vyhrát, protože času na jednání bude ještě dost.

To jste říkal v létě také, ale nakonec přestupní termín v celé Evropě vypršel, takže jste přišel do Slavie jen jako amatér...

V tuto chvíli je opravdu dost času. Dva měsíce určitě. Ale uvidím, co budu říkat takového 5,. prosince... Jsem jen hráč, takže záleží i na tom, kdo zavolá a co řekne můj manažer. Někdy člověk nemá budoucnost jen ve svých rukou.

Hattrickem proti Brnu jste si ale ve Slavii řekl o dobrou smlouvu...

Opakuji, nemyslel jsem na smlouvu ani na případné jednání se Slavií. Uvidíme, jestli o mě bude mít vůbec zájem.

To o svém přínosu mužstvu pochybujete?

Jen připomínám, že i já měl o svém účinkování ve Slavii jiné představy. Ideální to nebylo, poztráceli jsme dost bodů, takže ani já nejsem spokojený. Čekal jsem, že ruce nad hlavu bude zvedat nejen po pohárové odvetě s Karvinou a podzimním ligovém loučení s Brnem.

Na jaře si můžete pocity vylepšit. Nebo snad myslíte, že slávistický boj o titul už je ztracený?

Ale to vůbec ne, protože ztráta osmi bodů není rozhodně nepřekonatelná. Mužstva figurující v popředí tabulky budou na jaře pod tlakem, takže Slavia bude útočit a společně se Spartou hrát o titul. Do konce ligy chybí ještě čtrnáct kol, takže ve hře je ještě spousta bodů...

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články